Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Strollermetoden för finaste gräsmattan

Datum: april 17, 2013Kategori: Trädgård

Med Bayer Gardens strollermetod i tre steg bekämpar man ogräs och mossa samtidigt som man ger viktig näring till gräset. De effektiva mikrokornen försvinner snabbt ner i jorden, och lämnar efter sig en frisk och grön gräsmatta.

Gräs behöver mycket näring för att hålla sig friskt och orka stå emot ogräs och mossa. Ett generellt råd är att gödsla gräsmattan minst tre gånger per säsong, mellan april och september.

Bayer Gardens Stroller-serie ger gräset precis vad det behöver vid olika tidpunkter under säsongen.

Stroller Plus Mossa ger gräsmattan en bra start tidigt på våren. Den gör att mossan svartnar så att den sedan blir lätt att kratta bort.

Efter att man behandlat mot mossa används Stroller Plus Gräsgödsel som är berikat med mycket näring. Den innehåller ett långtids-verkande ämne som ger en bra balans till gräsmattan och gör den frisk och tät.

Under försommaren ska man sedan använda Stroller Plus T Kombi, som också den är effektfull mot mossa och ogräs.

I det fjärde och sista steget i strollermetoden kan man använda Stoller Plus Gräsgödsel så att gräsmattan fortsätter hålla sig frisk och stark.

En välklippt och välgödslad gräsmatta är stark och tålig och klarar att stå emot både torka och slitage. Dessutom är det svårare för ogräs och mossa att klara sig i en tät och frisk gräsmatta.

Strollermetoden, steg-för-steg:

Steg 1: Tidig vår
Stroller Plus Mossa. Används tidig vår när
mossan är fuktig. Efter två veckor svartnar mossan och kan enkelt krattas bort. Innehåller också näring som ger växtkraft till gräset.
Cirkapris 190 kr för 3,5 kg.

Steg 2:
Mars-April
Stroller Plus Gräsgödsel. Efter vinterns vila krävs rejält med näring för att gräset ska etablera sig, i synnerhet efter mossbehandlingen. Sprid Stroller Plus+ Gräsgödsel tre till fyra veckor efter mossbehandlingen.
Cirkapris 260 kr för 8,8 kg.

Steg 3:
Maj-Juni
Stroller Plus T Kombi. Används i maj, juni.
Effektfullt mot mossa och ogräs. Gräset skall vara i god tillväxt, jorden fuktig och lufttemperaturen
12-17°C. Klipp inte gräset tre dagar före eller tre dagar efter Strollningen. Vattna gräsmattan efter två dagar vid torr väderlek.
Cirkapris 220 kr för 3,5 kg.

Steg 4: Juli-Augusti
Underhåll gräsmattan med Stroller Plus Gräsgödsel sex veckor efter steg tre, då din gräsmatta behöver extra näring. Finns ogräs eller mossa kvar kan du istället använda Stroller Plus T-Kombi.

Tips! Under transport finns risk för att innehållet i förpackningarna fördelas ojämnt. Ju noggrannare du blandar innehållet desto effektivare fungerar Stroller.
Alla produkter finns i större förpackningar.

Senaste Inspiration

 • Dags att höststäda trädgården

  Städa och förbered för nästa års blomsterprakt…

 • Skapa en grönskande balkong

  Fler och fler börjar använda balkongen som…

 • Dags att byta dörr eller fönster?

  Dags att byta dörr eller fönster? Börjar…

 • Skärmväggar skapar mysrum i trädgården

  Dags att börja planera trädgårdslivet Äntligen är…

 • Trädgårdens rum

  Skapa väggar, golv och tak med blommor,…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer