Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Skonsam, energisnål och effektiv tvätt och tork från Miele

Datum: februari 21, 2014Kategori: Badrum, våtrum, bastu & Kök, vitvaror

Ny tvättmaskin och torktumlare skonar tvätten

Mieles nya tvättmaskiner W1 och torktumlare T1 sätter ny standard när det gäller rengöringseffekt, skonsamhet för tvätten och användarkomfort. Tvättmaskinerna har en ny typ av automatisk dosering och intensivare genomblötning av tvätten. De nya torktumlarna med glaslucka är utrustade med den energisnåla värmepumpstekniken.

Tvättar renare med hjälp av extra centrifugeringspump

Mieles PowerWash ger en tioprocentig förbättring av rengöringseffekten tack vare en extra centri­fugeringspump som tillsammans med en speciell tvätt- och trumrytm gör att tvätt­medlet snabb­are tränger in i tvätten. Detta bekräftas av det väl­renom­me­rade wfk-institutet* i Krefeld, Tyskland. Och med det nya pro­gram­met QuickPowerWash uppnår man riktig renhet med en pro­gramtid på under en timme.

Enklare att dosera och tvåfassystem

Doseringen förenklas betydligt för de nya tvättmaskinerna. Med CapDosing doserar man specialtvättmedel, sköljmedel eller booster (tvätt­medelsförstärkare) i portionskapslar som man enkelt och utan kladd sätter i skölj­medels­fack­et. TwinDos är en ny integrerad och auto­ma­tisk dosering av flytande tvättmedel som arbetar i två faser med två olika tvättmedel. I den första fasen avlägsnas enk­lare smuts som fett, i den andra bearbetas tuffare fläckar som rödvin. Detta tvåfas­sys­tem, som bara finns hos Miele, uppnår mycket bra resultat för både vit- och kulörtvätt och man sparar upp till 30 procent tvättmedel. Vill man använda tvättmedel från andra tillverkare fyller man på flytande tvättmedel för vit- eller kulörtvätt alternativt sköljmedel i de medföljande behållarna. Självklart går det även att dosera både flytande och pulvertvättmedel i tvättmedelslådan.

Se filmen nedan!

Mindre strykning

Den som vill stryka mindre kommer att gilla de nya funktionerna “Skrynkelreducering” (tvätt­maskiner) och “SteamFinish” (torktumlare). Dessa funktioner gör att tvätt­en slätas ut vilket min­skar behovet av strykning. Beroende på typ av tvätt kan Steam­Finish till och med ersätta strykningen helt.

Sparar energi och pengar

Alla nya tvättmaskiner och en torktumlarmodell är utrustade med ProfiEco-motor. Denna nya teknik arbetar inte bara effektivt, förslitningsfritt och tyst, utan också väldigt energisnålt, vilket ger energi­effektivitetsklass A+++ för tvättmaskinerna och A++ för torktumlarna. Bra för plånboken alltså.

Med funktionen EcoFeedback kan man nu själv på ett enkelt sätt ha koll på energi­för­bruk­­ning­en för sin torktumlare. Liksom Mieles andra torktumlare är även de nya utrustade med funktionen PerfectDry som mäter tvättens restfuktighet med hänsyn till vattnets hård­hets­grad. På så vis blir tvätten varken övertorkad eller är för fuktig, vilket skonar tvätten, sparar tid och energi­kostnader. Alla nya torktumlare har Fragrance­­­Dos som med hjälp av doftinsatser ger tvätten en fräsch doft (finns i dofterna Aqua, Cocoon och Nature).

Matchande design

Mieles tvättmaskiner och torktumlare matchar varandra bättre än någonsin nu när även tork­tumlarna har glaslucka. Även funktionsväljare och display är placerade på samma ställe på maskinerna. Trots alla nya, smarta funktioner är de väldigt lätta att använda. De nya W1- och T1-maskinerna finns i två designlinjer: ChromeEdition med krom­ring runt luckan är mer i klassisk stil medan WhiteEdition är mer modern.

*wfk-institutet är ett internationellt forskningscenter som bl.a. utför neutrala och oberoende prestandatester av tvättmedel och tvättmaskiner.

Produkterna lanseras f o m  februari/mars 2014.

Senaste Inspiration

 • Dags att höststäda trädgården

  Städa och förbered för nästa års blomsterprakt…

 • Skapa en grönskande balkong

  Fler och fler börjar använda balkongen som…

 • Dags att byta dörr eller fönster?

  Dags att byta dörr eller fönster? Börjar…

 • Skärmväggar skapar mysrum i trädgården

  Dags att börja planera trädgårdslivet Äntligen är…

 • Trädgårdens rum

  Skapa väggar, golv och tak med blommor,…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer