Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Ny robotdammsugare från Miele

Datum: juni 23, 2014Kategori: Övrigt

Automatisk jakt på damm och smulor

I maj lanserade Miele sin första robotdammsugare Scout RX1. Den utmärker sig genom sitt navi­ge­rings­system, extra lång drifttid, trippel rengöring samt fyra olika rengöringslägen. Scout RX1 navigerar systematiskt och kör i parallella linjer istället för kors och tvärs vilket annars är vanligt för många robot­dammsugare. Den systematiska navigeringen gör att golvet dammsugs noggrant, vilket sparar både tid och batteri­kapacitet. Scout RX1 dammsuger enkelt bostäder med komplex planlösning och kör automatiskt till ladd­nings­stationen efter avslutad damm­sug­ning eller för att ladda och fortsätta. RX1 dammsuger med Non Stop-Power i upp till två timmar, vilket motsvarar ungefär 150 kvm.

Mieles Smart Navigation arbetar med en gyrosensor som mäter svängar och ändringar i färdriktningen. Bara med denna skulle ett rum kunna dammsugas systematiskt. Men Scout RX1 har utöver gyrosensorn en integrerad digital­­kamera som skannar rummets tak flera gånger per minut för ytterligare precision. Genom samarbetet mellan gyro­sensor och takkamera dammsugs även kanter och svåråtkomliga ställen bra. Mieles robotdamm­sugare har sju infraröd-sensorer framtill. Dessa kontrollerar området framför dammsugaren i en vinkel på ungefär 180 grader. Tack vare dessa kolliderar dammsugaren inte med möbler eller andra föremål och till skillnad från de flesta andra robotdammsugarna på marknaden stoppar dessa sensorer dammsugaren från att köra emot föremål. Tre sensorer under dammsugaren hindrar den från att falla ner från till exempel trappsteg.

Det trippla rengöringssystemet garanterar extra effektiv rengöring. Två långa, roterande sidoborstar som når svår­åtkomliga vinklar och vrår särskilt bra, sopar in smuts och damm under dammsugaren. Borstvalsen under damm­sugaren tar upp grövre smuts. I det tredje steget blåser en fläkt de små dammpartiklarna in i dammboxen, som har en kapacitet på 0,6 liter och enkelt tas bort med bara en knapptryckning. Ett AirClean-filter sörjer för ren rumsluft.

För maximal användarkomfort finns fyra olika rengöringslägen. I Auto-läget dammsugs bostadens alla rum. Smulorna under matbordet dammsugs med fördel i Spot-läge, där RX1 dammsuger en yta på cirka 1,80 x 1,80 meter. I rengöringsläget Corner dammsugs först alla rum i Auto-läge och därefter samtliga kantområden och hörn en gång till. För extra snabb dammsugning finns Turbo-läget: RX1 dammsuger alla rum, men med något större avstånd mellan de parallella linjerna.

RX1 kan köra på alla typer av golv och klarar av trösklar och mattor som är upp till två centimeter höga. Om det finns ytor som inte ska dammsugas, spärrar man av dessa med ett magnetband. RX1 startas antingen direkt på dammsugaren, via fjärrkontrollen eller med den per timer programmerade tiden för dammsugningen.

Rekommenderat cirkapris: 6 500 kr

Mer information

 

Senaste Inspiration

 • Dags att höststäda trädgården

  Städa och förbered för nästa års blomsterprakt…

 • Skapa en grönskande balkong

  Fler och fler börjar använda balkongen som…

 • Dags att byta dörr eller fönster?

  Dags att byta dörr eller fönster? Börjar…

 • Skärmväggar skapar mysrum i trädgården

  Dags att börja planera trädgårdslivet Äntligen är…

 • Trädgårdens rum

  Skapa väggar, golv och tak med blommor,…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer