Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Ny kassett för öppna spisar

Datum: augusti 22, 2012Kategori: Inredning, design, möbler & Uppvärmning

Gör en insats för bättre mys

Att uppgradera den öppna spisen med en insats är ett klokt beslut. Värmen sprids i rummet istället för att sugas upp genom skorstenen. Med den nya, effektiva förbränningstekniken i Contura i5 räcker veden längre och sotbildning minimeras så att elden alltid syns tydligt genom stora, rena glas. Mys mer, och med gott samvete: Contura i5 är den enda svenska Svanen-märkta kassetten.

Stil och effekt i varje miljö

Contura i5 är designad med samma moderna formspråk och omsorg om detaljer som alla våra eldstäder. Den smälter lätt in i miljön, samtidigt som den ger rummet en ny stil.

Med en insats i den öppna spisen tas värmeenergin från veden tillvara mycket mer effektivt, och du minimerar risken att få in rök i rummet.

Contura i5 brännkammare utgörs av tåligt gjutjärn och värmereflekterande väggar. Genom kloka materialval har vikten hållits nere för att göra den lätt att hantera och installera. Det är enkelt att välja effektläge beroende på om du vill ha snabb uppvärming med hög temperatur, eller långsam myseldning under hela kvällen. Insatsen kan ramas in med ett matchande galler om spisöppningen är stor.

Lätt att passa in, lätt att tycka om

Contura i5 är avsedd att installeras i befintliga eldstadsöppningar. Välj mellan panoramalucka eller dubbellucka samt svart eller grå färg. Insatsen är lätt att installera, justera och ansluta till skorstenen, antingen rakt uppåt, rakt bakåt eller i 45° vinkel snett bakåt. Det finns också möjlighet att ansluta uteluft till förbränningen. Insatsen kan lyftas ut utan att skorstensinstallationen påverkas. Effektiv konvektionsteknik ger snabb uppvärmning, som enkelt regleras med reglage under luckan.

Se filmen nedan!

Läs mer

Webbplats

0433 - 751 00

brasvarme@nibe.se

Contura

När du köper en Contura, så köper du högre livskvalitet och lägre värmekostnader. På köpet får du den mest trivsamma av alla möbler. Du får en bränslesnål värmekälla som är enkel att använda, och som på några minuter ger full effekt. Du får mer än 50 års småländsk nit och flit till den allra senaste tekniken från världens modernaste kaminfabrik. Du tar dessutom ansvar för en ren natur så att du kan elda med rent samvete och ännu mer nöje.

Senaste Inspiration

 • Dags att höststäda trädgården

  Städa och förbered för nästa års blomsterprakt…

 • Skapa en grönskande balkong

  Fler och fler börjar använda balkongen som…

 • Dags att byta dörr eller fönster?

  Dags att byta dörr eller fönster? Börjar…

 • Skärmväggar skapar mysrum i trädgården

  Dags att börja planera trädgårdslivet Äntligen är…

 • Trädgårdens rum

  Skapa väggar, golv och tak med blommor,…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer