Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Lägg om ditt tak på sommarhuset själv

Datum: februari 17, 2014Kategori: Bygg, renovering & Exteriört

Lättare att byta tak på sommarhuset 

Att lägga om taket på sommarhuset är ett projekt som kräver planering. Underarbete, val av material och budget är viktiga faktorer att ta hänsyn till. Med Ruukkis Finnera kan dock den händige relativt enkelt göra arbetet själv. Finnera är ett extremt hållbart plåttak utan synliga sömmar. Det ser ut som takpannor och köps i moduler som är lätta att sätta ihop.

Plåttak Finnera

Finnera är speciellt utvecklat för det krävande skandinaviska klimatet och är extremt hållbart. Det lämpar sig speciellt väl till fritidshus som är placerade i öppna landskap eller med närhet till hav och sjö. Pannorna är behandlade med en PurexTM-beläggning och har en strukturerad matt yta, som är en ny generation färgbeläggning utvecklad av Ruukki för att ge en varaktig beläggning på byggplåtar.

Ett annat takalternativ är Classic

Classic är också enkelt att montera. Man klickar fast plåtens ena sida, den andra fästs med skruvar som döljs av nästa plåt. Detta gör att infästningarna blir helt dolda och ger ett enhetligt slutresultat. Takplåten levereras med vikt framkant, vilket gör taket på sommarhuset ännu mer motståndskraftigt mot väder och vind.

Ett tak från Ruukki är försett med lång garanti och är därför ett klokt val. För Classic gäller 50 års teknisk garanti och 20 års estetisk garanti. För den fritidshusägare som inte vill göra jobbet själv, finns det en annan utväg. I Ruukkis paketlösning, kallad Roofmasterprogrammet, ingår allt från besiktning och kalkyl till installation, bortforsling av avfall och slutbesiktning.

Använd gärna Ruukkis designprogram för att se vilka takplåtar som passar bäst på just ditt hus!

Finnera takpannor, cirkapris 104 kronor/styck. Classic plåttak, cirkapris 242 kronor/m2

Webbplats

info@ruukki.com

Ruukki

Ruukki specialiserar sig på stål och stålbyggen. Vi levererar energieffektiva stållösningar för bättre boende, arbete och rörlighet. Vi har runt 9 000 anställda samt ett omfattande distribibutions- och återförsäljarnätverk i cirka 30 länder i Norden, Ryssland, övriga Europa och på växande marknader, såsom i Indien, Kina och Sydamerika. Bolagets nettoomsättning under år 2012 uppgick till 2,8 miljarder euro.

Senaste Inspiration

 • Dags att höststäda trädgården

  Städa och förbered för nästa års blomsterprakt…

 • Skapa en grönskande balkong

  Fler och fler börjar använda balkongen som…

 • Dags att byta dörr eller fönster?

  Dags att byta dörr eller fönster? Börjar…

 • Skärmväggar skapar mysrum i trädgården

  Dags att börja planera trädgårdslivet Äntligen är…

 • Trädgårdens rum

  Skapa väggar, golv och tak med blommor,…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer