Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Kvalsterfria duntäcken från Sovtex ger optimal sovkomfort

Datum: juli 4, 2012Kategori: Sovrum

Duntäcken från Nordic Form

Duntäcken och kuddar är mycket miljövänliga och nerbrytbara då det är en ren naturprodukt. Detta betyder också att miljön inte förorenas vid tillverkningen. Duntäcken och kuddar ger en fantastisk komfort och håller formen hela natten. Dessutom är det inte lättantänligt.

Levnadstid på ett täcke är ca 15-20 år vid “normal användning”. Detta ger en mycket låg kostnad per natt om man jämför med andra täcken man får slänga efter betydligt kortare tid.

Mikroklimat i sängen
Klimatet under ett täcke samt madrassens egenskaper representerar de viktigaste faktorerna för optimal sovkomfort. Täcken fyllda med dun och fjäder ger en mycket god isolationsförmåga. Dessutom absorberar och transporterar dessa täcken bort fukt så att den som sover inte ska uppleva att sängen blir fuktig. Det är inte ovanligt att en vuxen person transpirerar 3-4 dl vatten under natten. Dessutom ska täcket vara följsamt så att det inte kommer in kall/ varm luft under täcket när man rör sig under natten.

Dunet i Nordic Forms täcken och kuddar är en slakterirestprodukt, dvs. att när fåglar gått till slakt, plockas dunet, tvättas och behandlas för att kunna användas i deras täcken och kuddar. Detta betyder att inga fåglar lider när de plockas. Nordic Forms dun plockas i Frankrike och täckena och kuddarna tillverkas i Norge.

Allergi
Nomite är en märkning som finns på våra duntäcken och kuddar från Nordic Form. Nomite garanterar att produkter märkta med detta ska vara kvalster och dammfritt. Märkningen Daunasan Certifierad finns också med på deras dunprodukter, och det är en märkning för att visa att produkterna uppfyller EUs hygienkrav EN12935.

Personer som är allergiska mot damm behöver inte längre vara rädda för att använda duntäcken och kuddar. Dunet som används i Nordic Forms täcken och kuddar är tvättade och behandlade så att det blir absolut rent. Därmed trivs inte kvalster i detta. Dessutom är tyget så tättvävt för att dunet inte ska ta sig ut, att det är svårt för kvalster att ta sig igenom.

Studierna har även visat att dun och fjäder inte ger allergiska reaktioner såsom astma och hösnuva.

Läs mer

Senaste Inspiration

 • Dags att höststäda trädgården

  Städa och förbered för nästa års blomsterprakt…

 • Skapa en grönskande balkong

  Fler och fler börjar använda balkongen som…

 • Dags att byta dörr eller fönster?

  Dags att byta dörr eller fönster? Börjar…

 • Skärmväggar skapar mysrum i trädgården

  Dags att börja planera trädgårdslivet Äntligen är…

 • Trädgårdens rum

  Skapa väggar, golv och tak med blommor,…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer