Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Kvalitetsplåttak – nu för villan

Datum: oktober 30, 2013Kategori: Exteriört

Ruukkis plåttak för större byggnader är välkända för sin kvalité. Nu finns Finnera och Classic anpassade för privatbostäder. Finnera kan händiga dessutom sätta upp på egen hand.

Ruukkis kvalitetstak har sedan länge synts på stora offentliga byggnader, senast på Friends Arena. Nu har möjligheten kommit till privatbostäder.

Classic är ett falsat plåttak med rena linjer som passar fint till moderna hus. Takplåten levereras med vikt framkant, vilket gör taket ännu mer motståndskraftigt mot väder och vind. Monteringen är enkel. Man klickar fast plåtens ena sida, den andra fästs med skruvar som döljs av nästa plåt. Detta gör att infästningarna blir helt dolda vilket ger ett rent slutresultat.

ruukki2

Finnera är speciellt utvecklat för det tuffa skandinaviska klimatet och är extremt hållbart, där det slutliga taket inte har synliga sömmar. Pannorna är behandlade med en PurexTM-beläggning och har en strukturerad matt yta. PurexTM är en ny generation färgbeläggning som har utvecklats av Ruukki för att ge en varaktig beläggning på byggplåtar. Finnera köps i moduler, lätta att sätta ihop.

Att köpa tak innebär ofta flera olika aktörer vars arbete ska synkroniseras. För att göra det optimalt enkelt för husägaren erbjuder Ruukki en paketlösning med en och samma aktör, kallad Roofmaster-programmet. I denna ingår besiktning, kalkyl, leverans av produkter, rivning av det gamla taket, reparation av undertak, installation, bortforsling av avfall och slutbesiktning.

Företagsnamnet Ruukki klingar finskt, men hela 80 % av stålet till taken är från Kiruna. Att ett tak från Ruukki dessutom är ett miljövänligt val, vittnar den långa garantin om. När det gäller Classic gäller exempelvis 50 års teknisk garanti och 20 års estetisk garanti. Classic är ett falsat plåttak med helt dolda infästningar. Slutresultatet är ett tak, fint till moderna hus.

Finnera takpannor kostar från 104 kronor/styck och pris för Classic plåttak är 242 kronor/m2.

Webbplats

info@ruukki.com

Ruukki

Ruukki specialiserar sig på stål och stålbyggen. Vi levererar energieffektiva stållösningar för bättre boende, arbete och rörlighet. Vi har runt 9 000 anställda samt ett omfattande distribibutions- och återförsäljarnätverk i cirka 30 länder i Norden, Ryssland, övriga Europa och på växande marknader, såsom i Indien, Kina och Sydamerika. Bolagets nettoomsättning under år 2012 uppgick till 2,8 miljarder euro.

Senaste Inspiration

 • Installera kamin i sommarhuset

  Varmt, skönt, ekonomiskt och mysigt En öppen…

 • Dags att höststäda trädgården

  Städa och förbered för nästa års blomsterprakt…

 • Skapa en grönskande balkong

  Fler och fler börjar använda balkongen som…

 • Dags att byta dörr eller fönster?

  Dags att byta dörr eller fönster? Börjar…

 • Skärmväggar skapar mysrum i trädgården

  Dags att börja planera trädgårdslivet Äntligen är…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer