Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Knivar med unik skärpa

Datum: februari 19, 2014Kategori: Kök, vitvaror

Sundqvist lanserar en ny unik, skarp knivserie

De är som funktionella konstverk de vackert ådrade Kai-knivarna Shun Classic, som är tillverkade för hand med hela 65 lager damaskusstål. I serien finns 28 unika knivar – exklusiva, skarpa och mycket tåliga.

“Shun” på japanska betyder det exakta ögonblick under året då en viss mat är som bäst. Shun är den tidpunkt när frukten är som sötast och grönsakerna uppnått perfekt mognad. Det är en tradition som Kai lever upp till genom att göra fantastiska köksknivar, alltid på toppen av sin perfektion.

Kai-serien Shun Classic från Sundqvist består av 28 unika knivar tillverkade för hand med ett mycket vackert ådrat utseende. Den otroliga skärpan och oöverträffade estetiken skiljer Shun Classic-knivar från andra köksknivar. Varje kniv är traditionsenligt handgjord av kvalificerade specialister och kräver över 100 handgjorda moment för att slutföras!

I knivarna finns 65 lager damaskusstål. Damaskering är en avancerad smidesteknik där man sammanfogar flera lager av olika järn- och stålkvalitéer i syfte att få fram en klinga eller ett blad som har både stålets skärpa och järnets seghet. När den färdiga kniven sedan blästras framträder det fantastiska mönstret. Tillverkningsmetod gör kniven mycket skarp och tålig. Knivbladets uppbyggnad gör även att kniven inte riskerar att gå av vid hård belastning.

Ergonomin är ett stycke för sig. Handtagen av Pakkawood, som är tunna lager av ädelträ varvat med plast under hårt tryck, är D-formade och gör att knivarna ligger skönt i handen. En annan stor fördel med detta material är att det inte spricker. Smuts och bakterier kan således inte ta sig in i sprickor och knivarna är därför mycket bra ur hygiensynpunkt.

Idag, precis som år 1908 när Kai startade, tillverkar de sina knivar i Seki som sedan 1300-talet har varit centrum för den japanska knivindustrin.

 

Webbplats

031 - 92 29 90

info@sundqvist.se

Sundqvist

Sundqvist är ett ”House of brands” med säte i Göteborg. Vi är idag generalagentur för några av de starkaste varumärkena i branschen som Global, Tamahagane, Kai, Zassenhaus, Scanpan, Pulltex, Fissler, Laguiole, Chasseur, MinoSharp, Yaxell och Mundial. Sundqvist har under åren utvecklats till en självklar samarbetspartner när det kommer till köksredskap och har under många år varit stolt leverantör till Svenska Kocklandslaget. Vi levererar allt som laget behöver för att lyckas i köket! Sundqvist jobbar även aktivt med flera andra kocklag i Sverige. Vi har ett brinnande intresse för utvecklingen av unga kockar, både professionella och hemmakockar.

Senaste Inspiration

 • Dags att höststäda trädgården

  Städa och förbered för nästa års blomsterprakt…

 • Skapa en grönskande balkong

  Fler och fler börjar använda balkongen som…

 • Dags att byta dörr eller fönster?

  Dags att byta dörr eller fönster? Börjar…

 • Skärmväggar skapar mysrum i trädgården

  Dags att börja planera trädgårdslivet Äntligen är…

 • Trädgårdens rum

  Skapa väggar, golv och tak med blommor,…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer