Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Internationella trender på nordiskt vis från Formex

Av: Therese Blomqvist Datum: augusti 22, 2012Kategori: Inredning, design, möbler & Inspiration & Övrigt

Jag var förstås på Formex och kollade in de nya trenderna och etablerade nya kontakter inom inredningsvärlden, det var mysigt men mycket var sig likt. Shabby chick verkar fortfarande vara hett även fast jag personligen har ledsnat på det för länge sedan. Det är störst tryck på inredning men fler och fler ställer ut smycken och kläder. Inredning och mode smälter ihop. Många inredningsbutiker säljer kläder och smycken också. Det nya i år var en trendutställning med fyra internationella trender som tolkats på ett nordiskt vis. Trenderna kommer att presenteras både visuellt och i trendföreläsningar.

I Formex trendutställning visas fyra trender:

Memory lane

En trend som blickar tillbaka på efterkrigstiden, en tid som präglades av ekonomisk tillväxt och innovationer till hemmet. Dammsugare och matberedare skulle göra livet lättare för hemmafruarna, som var en del av dåtidens ideal. Bilden av det då supermoderna och romantiserade hemmafrulivet står som motpol till det stressiga liv många lever i dag. Galon, bulliga soffgrupper och välskötta köksträdgårdar finns med i den här trenden.

Silly walk

Det här är maximalisternas trend. Fantasi och sagor inspirerar. Färgerna är mustiga och toppas med massor av guld, inte bara på detaljer. Färgkombinationerna är skamlösa och vilda. Ofta blir stilen humoristisk i sin överdådighet. Men också naturen står högt upp på agendan och en knotig gren kan bli en lampfot och en stubbe kan bli en pall.

Walk the line

Stilrent och grafiskt. Det här är trenden för den som lockas av ett stramt formspråk. Färgmässigt är det svart, vitt och rött, eller någon annan stark accentfärg, som gäller. Trenden har en minimalistisk karaktär och det osar av 1980-tal med grafiskt stilrena ideal. Det handlar om att stajla med färre färger och inreda med råa material som betong och stål.

Milky way

Här handlar det om form, transparens, vitt och pudriga pasteller. Naturen är en källa för inspiration och ekologi är ett ledord. Slit och släng ifrågasätts. Nu ska man vårda och laga. Lappat är en intressant estetik i sig. Precis som det perfekt minimalistiska.

Blombordet kommer från Cult design

Kommentera gärna

Senaste Nyheter

 • Med JABO Studio bygger du stugan på datorn

  Sommaren är på gång och vi är…

 • Hasselfors Garden Ekotoa – lätt, smart och smidig

  Hasselfors Garden Ekotoa, ny miljövänlig torrtoalett till…

 • Ny portabel laddare hjälper i nöden

  Ladda mobilen under promenaden eller på väg…

 • Viktigt med säker el i trädgården

  Säker el i trädgården med Aqua Stark…

 • Ladda direkt i väggen med Exxact USB-laddstation

  Med Schneider Electrics senaste nyhet Exxact USB-laddstation…