Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Vårfint hemma med enkla medel

Skribent: 4myhome Datum: mars 18, 2012Kategori: Inredning, design, möbler & Vardagsrum

Våren är här och ljuset flödar åter in genom fönstren. Efter en lång vinter känns det härligt att se grönska, blommor och färger igen. Frossa i årstiden och ta in en del av känslan i ditt hem.

Under vintern har vi haft många tillfällen att tända ljus, krypa upp i soffan med en pläd och njuta av det ombonade vinterlivet. Men nu räcker det, nu är vi många som vill ha vår och sommar fullt ut. Med enkla medel kan du göra om ditt hem eller något av dina rum utan att det behöver bli särskilt dyrt. En del kan till och med vara sådant du redan har i dina skåp.

Byt textilier

Bara genom att ändra textilier kan du få en stor förändring. Gardiner och kuddfodral är lätta att byta ut. Sätt upp gardiner i skira, lätta tyger. Lyft in pasteller, vårgrönt, ljusa färger och mönster med sommarmotiv. Har du inget passande hemma finns gardiner och metervara till bra priser hos t ex Hemtex, Åhléns, IKEA, Ellos m fl. Annars kan det räcka att sy eller köpa nya kuddöverdrag och låta dem matcha andra detaljer i rummet.

Byt kläder

Känner du dig inspirerad att gå vidare med förändringsarbetet finns fler möjligheter att göra om med hjälp av tyg. Klä om stolarna, lägg över ett ljusare tyg eller växla mellan olika sittdynor sommar- och vinterhalvåret. I sovrummet kan du lägga in ett ljusare överkast eller ha en öppen bäddning med påslakan i härliga sommarfärger. Soffan gör du om genom att drapera den med ett tyg, lakan eller vackert överkast. Är du beredd att lägga en större slant har Bemz sofföverdrag i många färger och mönster till IKEA-soffor. På golvet ger en matta i naturmaterial som sisal, sjörgräs eller liknande rummet ett helt nytt utseende. Förvaringslådor är också något som förändrar färgskalan i ett rum. Köp nya eller gör om de gamla genom att klä in dem med en bit tapet eller måla i en ny färg.

Byt detaljer

Har du redan en ljus miljö kan det räcka med att växla dekorationer och prydnadssaker. Ställ undan sådant som ger känsla av höst och vinter, till exempel ljus i mörka färger och sådant som ser ulligt och varmt ut. Leta i skåp och lådor och se vad du har att använda; skålar, krukor, fat, foton osv. Eller gå ut i naturen och plocka pinnar, drivved, snäckor och stenar. En idé kan vara att använda stranden som tema och göra ett stilleben med snäckor i en skål, några utvalda stenar och ståtliga vasstrån i en vas. Andra teman kan vara blommor, havet, båtar, fjärilar eller en färg. Fundera och hitta vad du gillar!

Byt blommor

Riktigt snabb och enkel förändring får du genom att välja blommor och grönt som passar årstiden. Ställ vårblommor i ett glas, en rad pelargoner i fönstret, ett fång tulpaner i en glasvas, vilda blommor från sommarängen i en kanna, en ros i en skål eller ta in en gren från ett nedfallet träd.

Byt färg

Måla eller tapetsera om gör vi väl knappast varje säsong men kanske är det ändå dags att ge sig på något av rummen. En enkel lösning är att bara måla eller tapetsera en mindre yta. Väggar kan också förändras med hjälp av ett upphängt eller uppspänt tyg. Möbler och detaljer kan förnyas med hjälp av färg. I vår artikel ”Måla om dina möbler” får du en guide till hur du gör steg för steg. Att förändra hemma kan vara något som bara tar en liten stund och inte behöver kosta något alls till ett betydligt större projekt. Gör det du tycker är kul och tänk på att bara en vas med ängsblommor på köksbordet kan göra skillnad!

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer