Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Vågade kökstrender i höst!

Skribent: 4myhome Datum: oktober 23, 2007Kategori: Kök, vitvaror

Framtidens trender är redan här. Nu vill vi ha tuffa kök och fräcka lösningar. Vi blir alltmer trendmedvetna och byter gärna köksinredning ofta. Våra kök ska vara originella och personliga med starka kontraster som skapar livfullhet. Inspirationen kommer bland annat från Italien där man ser en tydlig trend med att våga blanda olika material och färger för att hitta sin egen stil.

Svarta vitvaror
I höst ska det vara moderna kök med inslag av retro! Svart och vitt i enkla och stilrena planlösningar, högblanka skåp, tapeter och glas, mosaik, metallicfärger, rostfritt och krom samt genomtänkt belysning. Vi ska bygga in våra maskiner och de som inte byggs in ska vara svarta! Kyl/frys, spis och diskmaskin ska vara svarta som natten. Den rostfria trenden håller i sig och har fått sällskap av blank metall såsom krom. Många väljer att montera in en aluminiumlist i skåpsluckorna och bänkskivorna så att de matchar vitvarornas metallfronter.

Högblankt och färgstarkt
Den minimalistiska formgivningen är fortfarande dominerande. Vita släta, strömlinjeformade skåpluckor är populärt. Glas kommer också starkt liksom bredare lådsektioner och tunnare bänkskivor. Den framtida trenden går mot funkisinspirerade kök med klara, mustiga kulörer. Starka accentfärger som t ex orange kombineras med luckor i svartbetsad ek och valnöt. Den senaste trenden är fondmålade skåpsluckor med inslag av mörkt eller ljust trä. Glasbänkskivor, marmor och granit håller på att bli populärt igen. Den hetaste trenden är olika kompositmaterial eller högblank laminat till bänkskivorna. De nya släta luckmodellerna med den moderna ”push-öppningen” och infällda handtag passar perfekt till dagens stilrena kök. Dämpningsfunktioner på både luckor och lådfronter.

Glas, lyxiga trendmaskiner och vinkylar
Glasskivor och tapeter blir allt mer populärt som alternativ till kakel. Induktionshällar är en starkt växande trend och på väg att bli standard i de flesta kök. Populärt är också att välja designade vitvaror till köket. Lyxtrenden är överhuvudtaget någonting som kommer. Det är inte ovanligt att man lägger ca 100 000 kr på ett designat kylskåp med ismaskin och frys. Köksöar är populära. De bidrar till att öka funktionaliteten och förvaringsmöjligheterna i köket. Trendprodukter såsom ångugnar, espressomaskiner och gasspisar samt en egen vinkyl står på mångas önskelista. Det ökade vinintresset har skapat en stor efterfrågan på vinkylar för hemmet. Belysning blir alltmer intressant som pricken över i ett riktigt personligt och trivsamt kök. Bra arbetsbelysning kombineras med olika typer av halogenspotar, såväl downlights som uplights.

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer