Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Utemöbler som är inne

Skribent: 4myhome Datum: maj 24, 2008Kategori: Exteriört

Din trädgård exploderar nu av gullvivor, tulpaner och syrenerna blommar. Solen jobbar heltid och tvingar upp dina rabarber och jordgubbsplantor och myggorna surrar runt på kvällarna när solen gått ner och väntar på att ge dig dina första kliande myggbett. Vilka trender behöver vi ha störst koll på när sommaren slår till och veckor av ledig tid ligger på schemat? Trädgårdsmöbler såklart.

En ökad medvetenhet syns i våra hem, och fokuset på ditt boendes uteplats ökar. Precis som alla andra områden inom inredning ger producenterna oss friheten att bli mer personliga i våra val. Det finns inte längre enbart utemöbler i furu och plast utan materialen blomstrar, precis som färger och mönster. Till detta kommer naturligtvis också prisklasserna, budget, lyx, eller varför inte mittemellan?
Vi ställer nu två krav på våra möbler på balkongen, terassen eller trädgården – lättskött och snygg design.

Gränsen mellan ute och innemöbler suddas nu ut. Trädgården förvandlas till vårt extrarum där vi får utrymme och kan njuta lite utöver det vanliga. Detta ser man på trenden att köpa till accessoarer till trädgården. Trädgårdssoffan eller fåtöljen kan göras mysig med med gosiga kuddar och några varma filtar. Ljuslyktor får hänga från träden, husväggen eller stå mitt på trädgårdsbordet. Duka fint till middagarna i trädgården med porslin som matchar färgerna i växtprakten och lägg på en lyxig och snygg duk.

Sommaren 2008 ser vi konstrottingen komma in som en stor trend i svenska trädgårdar. Denna möbel är också känd som fuskrotting då man har bytt ut den riktiga rottingen, mot syntetmaterial. detta är otroligt praktiskt för utemöbler då plast tål att stå ute såväl en solig som en regnig sommar. Vissa tillverkare har även satsat på att vara extra rätt i tiden genom att tillverka möblerna av miljövänliga, giftfria och nedbrytbara material.

Kombination kan bli ditt ledord om du inte är sugen på att investera i konstrotting. Vi ser många möbler som är uppbyggda av två olika material. En aluminiumstol med detaljer i trä, eller kanske trä i kombination med textil.
Grythyttans stol A2 av Artur Lindqvist är nog Sveriges mest kända trädgårdsmöbel, med en stålram som bas och träskivor att sitta på och luta ryggen mot. En riktig klassiker med 50 år på nacken, men som fortfarande känns lika rätt under äppelträden.

Satsar du på utemöbler av trä, ska du noga kontrollera FSC-märkningen. Om möbeln inte är tillverkad i Sverige och istället är tillverkad av tropiska träslag, innebär en FSC-certifiering att möbeln är framställd både ekologiskt och etiskt rättvist.

Utegrupp

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer