Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Trendiga sovrum

Skribent: 4myhome Datum: januari 10, 2008Kategori: Inredning, design, möbler & Sovrum

Hur ser just ditt drömsovrum ut? Låt dig inspireras av det stramt minimalistiska, det rustikt ombonade eller det romantiskt färggranna.

Stramt

Här gäller raka enkla linjer med starka kontraster. Något som håller i sig är svart och i sovrummet kan det vara läckert med en svart fondvägg till i övrigt vita väggar. Skimrande vit tapet passar bra till vita sovrumsmöbler. Det svarta och vita matchas med fördel av någon accentfärg på detaljer såsom lampor och tavelramar. Nattduksbord i glas eller metall bidrar till det strama. Till vita väggar passar ett mörkt trägolv och använd gärna vita sängkläder om du har en mörk säng och vice versa. Sidenkuddar i sängen som tar upp rummets få färger ger liv och komfort.

Rustikt

Det här mer lantligt inspirerade alternativet bjuder på mjuka linjer och lugna färger. Fondväggen är fortfarande aktuell, förslagsvis en fototapet, kanske en naturbild. Sänggavel samt en bänk vid sängens fotända med kuddar eller en klädd dyna på, ger ett ombonat intryck. Tavlor att vila ögonen på och gröna växter som klär in rummet skapar en skön atmosfär. Till det ombonade rummet hör gärna ett par fåtöljer eller stolar där en ullpläd pryder sin plats. Gardiner som hänger från tak till golv ger en hemtrevlig och samtidigt lite lyxig känsla.

MIO

Romantiskt

I det romantiska rummet passar det fint att blanda gamla och nya möbler. Grundtonen i rummet kan gärna vara vit, till exempel på sängmöbel, nattduksbord, sänglampa och några av väggarna. Matcha med rosa och blommigt, i kuddar och andra accessoarer. Självklart finns det en fondvägg även här, nu med ett rosa mönster som kan följas upp på garderobsdörren, sängens fotgavel eller någon annanstans där det passar. Möblemanget ska ge ett lätt intryck där kanske ett avlutat skåp samsas med en taklampa i snäckskal, en nätt rosablommig fåtölj och vackra tygblommor och förvaringskorgar.

MIO

Trolla med tyg och belysning i sovrummet

Oavsett vilken inredning man väljer gäller det att tänka till vid val av textilier och lampor. Är det t.ex. lågt i tak? Det ordnar ett par långrandiga gardiner. Tvärrandiga gardiner i sin tur fungerar bra i ett rum med högt i tak. Är fönstret litet kan du sätta gardinstången högre upp och är det ett smalt fönster kan gardinerna fortsätta en bit utanför fönstret, ut på väggen. Då kan man också passa på att dölja eventuella tråkiga rör. Ska rummet uppfattas som mindre kan gardinerna var stormönstrade och tvärtom. Har du en vacker utsikt – välj ljusa gardiner som inte stjäl uppmärksamheten. Mycket textilier som mattor, kuddar, överkast och gardiner dämpar ljud och håller drag borta.
När det gäller belysningen är det bra med spotlights till spegel och garderober. Golvlampa är snyggt samtidigt som den sprider stämning och skapar djup i rummet. En bordslampa på ett annat ställe i sovrummet ger fin mysbelysning och med en dimmer kan den också användas som nattlampa. En ljuskälla placerad i fönstret ger fint sken, både inifrån och utifrån.

MIO

 

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer