Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Tre tips till dig som vill mota bort tjuven

Skribent: 4myhome Datum: april 17, 2008Kategori: Övrigt

 

Tips 1:

Tänk som tjuven!
Gå ett varv runt ditt hus, och en vända inomhus och tänk som en inbrottstjuv. Var skulle du enklast bryta dig in, utan insyn från grannar och folk ute på gatan? Finns det dåliga lås någonstans? Är källardörr, altandörr eller något fönster extra lätt att bryta upp? Var i huset skulle du leta efter värdesaker? Vilken väg skulle du ta ut ur huset med stöldgodset för att inte bli upptäckt? Tänk som tjuven så ser du snabbt vilka de svaga punkterna är, och åtgärda dem omgående.

 

Tips 2:

Köp aldrig säkerhetsutrustning av en telefonsäljare eller dörrknackare.
Det finns kriminella som planerar sina inbrott genom att utge sig för att sälja säkerhetsutrustning via telefon eller ett hembesök! Om någon ringer dig och vill sälja ett larm, kanske du berättar att du inte har något larm, man att du tyvärr inte är hemma den dag de föreslår ett besök. Då vet de vilken dag det är fritt fram för inbrott i ditt hus och att huset inte är larmat – och du har gett tjuven informationen!
Lika illa är det att släppa in en okänd dörrförsäljare i huset och låta honom göra en säkerhetsbesiktning. Det kan vara en inbrottstjuv som du bjuder in att se sig omkring i huset för att planera ett inbrott. Alltså – tacka alltid nej till telefonförsäljare och dörrknackare! Berätta ingenting om dig eller ditt hus. Om du vill ha en säkerhetsbesiktning ska du själv ta kontakt med ett etablerat säkerhetsföretag.

 

Tips 3:

Anlita ett godkänt säkerhetsföretag
Det finns seriösa och mindre seriösa säkerhetsföretag. Om du köper larm ska larmföretaget vara en godkänd anläggarfirma (ej att förväxlas med polisgodkännandet). Anläggarfirmor hittar du på: www.ssf.nu eller www.sbsc.se och medlemmar i branschorganisationen SWELARM – www.swelarm.com.”

Läs mer

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer