Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Tips för garderoben

Skribent: 4myhome Datum: mars 11, 2008Kategori: Förvaring

Praktiska tips
Är du också typen som inte kan hålla dig från att fynda tonvis av linnen, mängder av jeans och fler par skor än flest? Här kommer de mest praktiska och inspirerande tipsen som skapar i ordning i vårens överfulla garderober.

Använd en del av rummet
En del av ett stort sovrum kan billigt förvandlas till klädförvaring. Skapa ett draperi av ett snyggt tyg framför klädförvaringen. Draperiet kan lätt dras fram och tillbaka eller öppnas och stängas.

Sortera ofta och noggrant
Om du har 20 toppar i samma färg kanske du kan sälja två på tradera eller blocket? Och om jeansen du köpte för fem år sen börjar bli små så skänk dom till en klädinsamling för bättre behövande.

Ställ undan kläder som du sällan använder
Tjocka vinterjackan har du inte så mycket användning för under högsommaren och repsandalerna borde nog lämnas hemma en vinterdag. Stoppa undan säsongskläderna i en box märkt med årstiden och plocka lätt fram dom efter behov.

Var sak har sin plats.
Låt skorna få en egen hylla, jackorna en egen plats och jeansen hänga tillsammans. På så sätt hittar du bra i garderoben, och skapar en bra förutsättning för en ordningsam förvaring.

Sortera logiskt.
Hattförvaring högst upp, sedan tröjor, jeans och sist strumpor och skor. Det kan väl inte blir lättare än så att hitta i din garderob?

Snygga boxar
Köp extra snygga boxar, lådor och backar. Investera i olika varianter, så de passar perfekt för ditt ändamål. Runda, kantiga, breda, djupa, långa, stora och små. Om du använder stora förvarings backar kan du köpa till hjul och sätta på i efterhand. Rullande förvaring besparar dig och din rygg tunga lyft.

Klä om boxarna
Tröttnar du snabbt på motiven eller färgen som pryder dina förvaringsboxar kan du alltid klä om dom. Matcha med tapetrester från samma rum där garderoben står eller måla om boxarna i en ny glad färg.

Sortera efter färg
Visst kan det verka fånigt att sortera efter färg, men det är också helt otroligt praktiskt. Glittriga glamour toppar på en hylla, de kreativa röda nyanserna på en och svart som natten på en annan hylla begränsar din sökning och sparar tid.

Vakuum-förvaring
Ska du förvara kuddar, täcken eller kläder som tar stor plats? Använd dig av vakuum-förvaring. Du suger bara ut luften med en vanlig dammsugare och sparar på så sätt upp till 75% utrymme.

Skorna
Skor kan hittas smidigt om de förvaras i samma skokartong som kom med när du köpte dom. Ofta finns en liten beskrivning på kartongerna som gör att du genast vet vilket par som gömmer sig i kartongen, annars kan du enkelt sätta en etikett på dom.

Ta hand om dina kläder
Använd samma slags galgar för alla plagg på samma stång. En liten detalj som gör din garderob snygg och stilren. Låt dem luftas genom att inte knöla ihop dem. På så sätt slipper du också stryka mer än nödvändigt.

Doftpåsar
För att tillfredställa luktsinnet lika bra som synsinnet i din garderob finns doftpåsar att köpa lite här och var. Jordgubb, citrus, vanilj och lavender är några lukter som du medvetet kan ge dina kläder.

Var kreativ
Det finns ju såklart inga regler för vad som är bra förvaring. Tycker du att de billiga glasvaserna på IKEA är supersnygga – varför inte förvara dina mindre supersnygga strumpor i dem?

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer