Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Thereses rapport från höstens Formexmässa

Skribent: Therese Blomqvist Datum: augusti 23, 2013Kategori: Inredning, design, möbler

Eclectic touch var namnet på årets Formexmässa, som detta år hade totalt 20.703 besökare från totalt 9.413 företag varav 11% var från länder utanför Sverige.

Trots att vi faktiskt befinner oss på Stockholmsmässan i Sverige så kan man nästan tro att man är på besök i Danmark då en stor del av utställarna utgörs av danska företag som enligt mig ligger i framkant när det gäller mode och design. Jag var en av de dryga 21000 tusen besökarna som var där för att kika på höstens trender.

Den varma luften inne på mässan tillåter inte att man har någon ytterjacka och i garderoben där vi hängde av oss var det ovanligt tomt så mitt första intryck av att mässan var väldigt lugn visade sig vara riktigt. Lugnt, inga köer och trängsel på långa vägar. Kanske var många fortfarande på semester.

Mycket är sig likt på mässan jämfört med föregående år jag känner ofta att “det här har jag sett förut”. I A-hallen är industridelen fortfarande stor men  blandas upp med andra stilar som till exempel den danska, vintage, 50-60-tal stilen med glittriga 80-tals paljettdetaljer.
Den hallen är min favorithall trots att en del Shabby Chick finns där och är svår att undvika, men tycker att det var mycket mer nedtonat än förra året, vilket jag är mycket tacksam för. Det stilrena svartvita börjar mjukas upp med beige, duvblå och grå nyanser. Glädjande att se att mycket mönster, blommigt, batik, orientaliskt, folklore och mycket färg är kommande. Underbart!

Säkra kort inför hösten verkar vara blått, orange och beige. Helst i en riktig utstickande blandning. Sommarstugan möter storstad, glitter och glamour möter industri, bambu möter sammet. Jag fick ett intryck att det i höst inte finns finns något rätt eller fel när det kommer till inredning.

Kort sagt så var stilkrockar en sak som utmärkte sig alldeles extra på Formex denna höst. Tilltalande med den saliga blandningen av färg, form, material och mönster tycker jag, det speglar liksom det verkliga livet på något fint sätt.

Hoppas jag bidragit med lite idéer och inspiration inför höstens inredning, med detta önskar jag er alla en riktig härlig sensommar och höst!

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer