Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Stor förändring för liten peng – vardagsrum

Skribent: My Kronqvist Datum: september 15, 2008Kategori: Vardagsrum

Matcha

Att få färger att passa ihop och gå igen i husets olika rum är en lek lika rolig som kurragömma. Kuddar kan matchas med ljusstakar, gardiner med lampor, TV´n med dvd´n eller mattan med tavlan. Ett steg som ofta glöms bort i leken efter bästa matchning är formerna. Bestäm dig för, till exempel, den runda formen. Här kan du köpa till runda kuddar till soffan, en rund lampa, bordet runt, mattan rund och lägga till en massa runda porslinsdekorationer på hyllor och bänkar.

Vägg

Ett av det säkraste knepen då du enkelt vill förnya i vardagsrummet är att ändra blickfång i rummet. Ställ upp din favorittavla på vinden och byt ut den mot en annan häftig tavla som ögat får dras till. Det är ofta detaljerna och accenterna som gör förändringen i det stora hela. En ny fräsch fondtapet kan vara en annan väg till förändring. Ett enkelt och smart sätt att skapa fondväg, är att fästa ett snyggt tyg på väggen. Använd samma tyg att sy kudde, duk, sofföverdrag eller gardiner av. Sedan är det hur lätt som helst att byta ut efter säsongens rätta färg och mönster. Blir väggen ofräsch så tar du bara ner den för tvättning! Du kan också prova trenderna att måla schablon eller fästa snygga klistermönster på dina väggar som förändrar utan att det kostar skjortan.

Golv

Om ditt vardagsrumsgolv är tråkigare än en regnig novembermorgon kan du ta hjälp av fiffiga klistermärken. Precis som det finns klisterdekaler i olika mönster och färger till ditt kakel och dina väggar, finns det nu också för golvet. Formandfunction.se har klistermärken till golvet som är gjorda med ett klister som sitter säkert och inte förstör ditt golv vid borttagning. En matta kan också lyftas in i vardagsrummet och användas för att höja mysfaktorn eller för att binda ihop golvytan mellan soffgrupp och TV.

Växter

Att dekorera med växter och plantor är inte bara väldigt snyggt utan gör även rummet till en bra plats att vistas i genom att luften blir mer syrerik. Så kila till närmaste blomsteraffär och inhandla de allra fräschaste blommor och snyggaste krukorna du kan hitta. När du ändå är där kan snittblommor vara en idé att lägga några slantar på. Köp en bukett att dela upp på flera småbuketter här och där i ditt hem, eller imponera på vännerna genom att slå ihop flera buketter till en megastor på vardagsrumsbordet.

Gardiner

När du har checkat av fina gröna plantor att ställa i ditt fönster är det dags för de passande gardinerna. Gardiner kan du byta ut hur som helst vartefter förändring av årstid, trend, favoritfärg eller byte av soffkuddar sker. Välj mellan jättelånga och superkorta, panellängder, tunna eller tjocka. Om du köper gardinstänger som går en bra bit utanför fönsterbredden, har du chansen att få dina fönster se större ut och maximera ljusinsläppet, samtidigt som du kan flytta gardinerna inåt och minimera insyn.

Lyxhörna

Har du ett stort vardagsrum med mycket outnyttjad yta eller ett utrymme som du inte vet hur du ska inreda? Att ställa dit en bekväm liggstol, några sittpuffar och mängder av kuddar och filtar kan göra susen efter pressad arbetsdag. Här kan du sitta och koppla av med musik eller fantisera dig bort i böckernas sagovärld. Är du mycket för champagnebubblor eller whiskeysmuttande kan istället lägga energin på en barhylla. Välj ut en vanlig, enkel hylla att montera direkt på väggen. Köp på dig ett lager med lyxiga viner och den rosa champagnen att ställa på hyllan tillsammans med snygga trendiga glas. Sen är det bara en barstol som fattas.

De små detaljerna

Mycket av förändringen kan ske med hjälp av de små betydelsefulla detaljerna. Gör sladdar mer eller mindre osynliga genom att gömma de i en snygg sladdgömma, fästa dem mot väggen eller trolla bort dem i bänken där TV´n står. Du får ett personligare rum genom att lägga lite pengar på att trycka upp förstoringar av de där favoritfotona som du egentligen vill ha hängandes på väggen. Köp nya ljusstakar inför kommande höstmys och se till att tända ljus ofta.

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer