Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Stor förändring för liten peng – kök

Skribent: My Kronqvist Datum: september 5, 2008Kategori: Kök, vitvaror

Kakel

Har du vitt, trist kakel i köket, som börjar gulna och drar till sig fettfläckar som inte går bort, kan du tacka din lyckliga stjärna för dekorplast. Köp vilken färg du vill, skapa ett klassiskt schack-rutat kakel i vitt och svart eller lyft in säsongens rätta färg att skapa färgklickar eller ett helt färghav av. Vill du istället förvandla ditt kakel med hjälp av roliga mönster eller gulliga små figurer så finns det mängder av självhäftande dekor- eller gelfigurer att enkelt fästa upp på kaklet, och skapa en barnsligare atmosfär med.

Kylskåpsdörr

Kylskåpsdörren är en tacksam yta att dekorera och ger köket en touch av personlighet. Gör något nytt och spännande med dörrarna och fäst dina foton, viktig kom-i-håg information och inköpslistor i ordnade rader, forma informationen till cirklar, eller varför inte shackrutor. Du kan också sätta in informationen i snygga ramar som du sedan kompletterar med påklistrade magneter på baksidan. Nu fäster de på kylskåpsdörrarna och kaoset är organiserat i ramar! Om ditt kök istället ger ett rörigt intryck, kan du skapa en balans genom att rensa bort allt på kyl- och frysdörrarna.

Kryddodling

Att så och odla eget kräver lite ansträngning, kärlek och näring. Det är väl värt mödan när du några veckor senare får imponera på dina vänner med dina odlade basilikablad tillsammans med fräscha tomater. Köp fina krukor, lite jord, och fröpåsar och du är igång! Ge odlingen en egen plats i köket där solen kommer in men där de ändå inte står i vägen. Sedan kan du avnjuta din egenodlade persilja, gräslök, ruccola, basilika eller mynta. Om du skulle misslyckas, eller tillhör den otåliga typen, finns ju alltid matbutikens färdigodlade kryddkrukor att köpa.

Köksutrustning

Att laga mat eller baka i sitt kök ska naturligtvis vara förenat med glädje. En snabb förändring som bidrar till att lätta upp matlagningen, är att investera i lite ny utrustning att använda. En ny snygg blender att ställa fram på köksbänken, lyxiga, tunga bestick, roliga bakformar, härligt mönstrade grytlappar och kökshanddukar eller färgglada vispar, slevar och bunkar är några exempel.

Förvaring

Köksluckor är otroligt smidiga för att slippa se all eventuell röra man har i köksskåpen. Men vill du istället visa hur fina tallrikar och glas som gömmer sig där inne är ju luckorna bara i vägen. Plocka ner en, eller alla, köksluckor och exponera ditt fina porslin. När du ändå är igång kan en klick färg inuti skåpen göra susen. Ett tips är att matcha den nya färgen med färgen på kakeldekoren eller tapetsera i samma tapet som en eventuell fondvägg.

Doft

Även om du inte är typen som står med förklädet i högsta hugg varje morgon, för att baka till familjen, kan du ändå få ditt kök lukta mums. Gå på jakt efter doftljus med underbara dofter som lurar både dig själv och dina besökare att du är husligare än vad du egentligen är. Vad sägs om dofter som christmas cookie, pepparkakor, vaniljdoft, choklad, mint och fräscha dofter av citrus och sommarbär.

Recept

Vi har alla våra favoritrecept, som vi skrivit av från en kompis eller rivit ut ur en damtidning. Favoritrecept som sällan används och oftast glöms bort, och som man aldrig hittar när man behöver dem! Saknar du dessutom blickfång av typen tavlor eller bilder i ditt kök, kan du låta recepten bli din köksväggsdekoration. Rama in i fina ramar, klistra upp som bård runt rummet eller låt dem hänga i linor från taket. Du kommer att märka hur mycket oftare du använder dig av recepten när de är så lättillgängliga.

De små detaljerna

Sist men inte minst är det de små detaljerna som gör ditt hem komplett. Köp till nya fina burkar i glas, plåt eller trä och fyll med torkade svampar, kryddor, eller nybakade kakor. Förändra genom att byta ut gardiner, dukar och lampskärmar. Är du ett fan av elektronik kan du flytta in en köks-TV eller en ny snygg radio så du kan laga mat i takt till musik.

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer