Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Stor förändring för liten peng – badrum

Skribent: My Kronqvist Datum: januari 1, 2009Kategori: Badrum, våtrum, bastu

Koppla av i mini-spa

Förvandla ditt badrum till en minispa-avdelning genom att låta en stor grön växt ge dig känslan av spa-oas. Lyxa till med att fylla badrumsskåpet med badbomber, hudlotioner, skrubbhandskar och ansiktsmasker. Meditativ musik på ljudanläggningen och dämpad belysning bidrar till maximal avkoppling. Nu kan du ha hemmaspa för dig och din familj även den gråaste måndag!

Nya väggar

Är du trött på ditt kakel men känner att plånboken inte räcker till för att kakla om? Det finns idag ett stort utbud av dekorplast att fästa på kaklet och på ett ögonblick har du förändrat badrummets utseende! Du kan förvandla till ett mer kreativt eller ett mer stilrent badrum genom att välja antingen mönstrat eller enfärgat. Kakeldekor som en fondvägg ger badrummet en helt ny touch. Matcha den nya kakelfärgen med detaljer som handdukar, tvålpump och krokar.

Fräscha upp golvet

Ett enkelt sätt att byta ut ett slitet och ofräscht golv är att investera i en trall. Välj mellan klinker eller trä och lägg över badrumsgolvet och golvet i duschen. Både klinkertrall och trätrall hittar du bland annat på Rusta. Trätrall ger ett varmare intryck av ditt badrum och håller också fötterna varma. Matcha med hyllor i trä. Nya färgglada badrumsmattor gör också underverk för badrummet. Dessutom är det riktigt skönt att kliva ut från bad eller dusch på en härligt mjuk matta. Dölj locket till golvbrunnen med ett designat och läckert lock, t ex från Purus eller Blücher.

Smartare förvaring

Ett badrum har sällan ett så rymligt badrumsskåp att alla flaskor och burkar man vill ha får plats. Korgar är både praktiskt och snyggt att förvara handukar, flaskor och pappersrullar i. Snygga porslinsburkar är perkfekt för mindre prylar. Korgarna kan i sin tur förvaras på en snygg rostfri rullvagn. Vagnen är hur praktisk som helst när du letar dammtussar med dammsugaren, ligger i badet och vill ha ett avlastningsbord eller bara vill flytta om i största allmänhet. Komplettera med en snygg pall som avlastningsyta och för att kliva på, samt en tidningskorg för dina magasin.

Plats för dina smycken

Utöver alla flaskor och badlakan vill du kanske även göra rum för dina smycken. Det finns en massa fina smyckesskrin på marknaden, men även genomskinliga glasburkar och glasskålar som gör att du vet vad som döljer sig i förvaringen. Ett sätt att hålla ännu bättre koll är att hänga dina halsband och armband på krokar. Spika upp eller fäst upp krokarna med sugpropp och matcha och ordna efter halsbandens färg, längd och stil.

Spegel

En helfigursspegel kan vara praktiskt värre att ha i badrummet där du sköter det mesta av dina skönhetsbestyr. Utnyttja dörrens insida och häng upp en spegel som inte väger alltför mycket. Vill du skapa ett eget spegelalternativ kan du köpa mindre billiga plastspeglar att dekorera hela dörren med. Har du tillräckligt många kan de tillsammans bilda kreativa mönster. Ett annat pysseltips är att krossa en större spegel och mura eller limma upp delarna på spegeln i olika formationer. Varför inte lägga in snäckor och snygga glasbitar i ramen?

Belysningen

En egen ihoppysslad spegelbelysning ger badrummet en känsla av äkta sminkloge. Fäst en ljusslinga med glödlampsbollar runt badrumsspegeln och du skapar både mys och en lyxig känsla. Levande ljus i alla former och dofter kan ta plats lite varstans i ditt badrum med spakänsla. Placerade på en pall, uppe på spegelskåpet (men akta taket), vid badkaret eller kanske bara i ett hörn på golvet. Var noga att släcka ljusen när du lämnar badrummet en längre tid.

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer