Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Spara energi med tilläggsruta

Skribent: 4myhome Datum: maj 11, 2011Kategori: Bygg, renovering & Uppvärmning

Med en tilläggsruta behöver du inte byta dina fönster för att behålla värmen inomhus. Det räcker att installera rutan innanför det befintliga fönstret. På så sätt skonar du både miljön och plånboken.

Skräddarsydd ruta gör att värmen stannar inne

En tilläggsruta skräddarsys efter millimetermått och monteras på befintligt fönster för att minska energiförluster och även buller. De två största energitjuvarna i en bostad är fönster och tak. Man bör därför tilläggsisolera taket och isolera rutorna för att behålla värmen inomhus.

Produkten har blivit en jättesuccé genom att den är enkel att installera och betydligt billigare än att byta ut hela fönstret. Ramen med glaset som monteras på ett tvåglasfönster motsvarar den tredje rutan. Genom att behålla de gamla fönstren, som oftast har bättre virke än mer moderna fönster, gör man en miljömässig insats samtidigt som man spar mycket pengar.

Montering och garantier

Med en tilläggsruta uppnår man samma energivärde som med ett nytt treglasfönster men för en sjättedel av kostnaden. Företaget lämnar fem års garanti på att rutan håller tätt och 10 års garanti på produkten.

Vid hembesök mäts husets befintliga fönster och husägaren får en offert. När det är dags för montage tätas alla fönster och de tvättas noggrannt innan den nya rutan monteras fast. Med rotavdraget blir det extra förmånligt då 70% av priset utgör ren arbetskostnad. Nordic Rutan är också den enda godkända produkten för kulturmärkta byggnader eftersom den lätt går att demontera vid behov.

 

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer