Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Sov svenskt i världens största hotellsvit

Skribent: 4myhome Datum: mars 18, 2008Kategori: Sovrum


En halv miljon kronor per natt
När världens största presidentsvit öppnar i april på Hotell Kempinski i Geneve står tre sängar från Carpe Diem på plats för att förstärka känslan av lyx. På dessa 1080 kvadratmeter vid Genevesjön skall gästerna bara erbjudas det allra bästa av design och komfort. Förutom luxuösa sängar finns här också turkiskt bad, bastu, privat gym, egen butler samt en underjordisk entré. Priset? Endast en halv miljon kronor per natt.

Sköna sängar högsta prioritet
Hotell Kempinski i Geneve håller i dagarna på att färdigställa det som kommer att bli världens största presidentsvit. Det är 1080 kvadratmeter ren lyx som är inredd efter gästernas önskemål så långt det är möjligt. Högt uppe på önskelistan står sköna sängar och därför har man valt att beställa tre stycken sängar från Carpe Diem, ett svenskt sängföretag med hemvist i Lysekil.

– Vi tycker naturligtvis att det är väldigt roligt att våra sängar har valts i det här exklusiva projektet, säger Jörgen Thuresson, vd för Carpe Diem. Det är ytterligare ett kvitto på att det är sängens komfort och kvalitet i kombination med dess design som är viktigt.

Kaxigt, stilfullt och snygg design
– Carpe Diem valdes för att det är ett företag som har ett renommé som passar in i det här sammanhanget, säger Tarek Hegazy, vd och inredningsarkitekt från företaget Living Design som har inrett sviten. Vi ville ha något som var stort och kaxigt men samtidigt stilfullt med en snygg design.

Till de 220 centimeter breda sängarna kommer det att finnas en egen sängmeny där man får välja om man vill ha bäddat med linne, silke, perkal eller satin.
De tre Carpe Diemsängarna av modell Skaftö är för närvarande på väg ned till Schweiz och sviten kommer att öppna den 18 april men har redan många bokningar.

Carpe Diem Beds of Sweden är en svensk sängtillverkare med säte i Lysekil. Sängarna är byggda enligt svensk hantverkstradition av företrädesvis svenskt material och är gjorda för maximal tryckavlastning i kombination med tidlös design och en medveten miljöstrategi. Carpe Diem Beds finns via återförsäljare i tio länder runt om i världen och har sitt huvudkontor och produktion i Lysekil. Företaget har ett 40-tal anställda och beräknas ha en omsättning på cirka 120 miljoner kronor under 2007.

För mer information kontakta:
Jörgen Thuresson, VD: 0706-26 03 19, jorgen.thuresson@carpediembeds.com
Anna Jörnhagen, Informationschef: 0705-16 07 02, anna.jornhagen@carpediembeds.com

Läs mer

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer