Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Sorptions-avfuktaren EchoDry löser dina fuktproblem

Skribent: 4myhome Datum: maj 26, 2008Kategori: Övrigt & Uppvärmning

Platser där fuktproblem uppstår

Fuktproblem är vanligt i vår hemmiljö. För att spara på uppvärmningskostnaden i sommarstugan, sänker man under vinterhalvåret ofta temperaturen med fukt och dålig lukt som följd. Andra utrymmen där man normalt håller en låg temperatur och där fuktproblem ofta uppstår är källare, garage och förråd. Det är också mer regel än undantag att fuktproblem uppstår i krypgrunder (torpargrund).

Ny sorptions-avfuktare löser fuktproblem i kalla utrymmen

De avfuktare som hittills funnits på marknaden har fungerat utmärkt så länge det är varmt i luften, men när temperaturen kryper under 15 grader C minskar avfuktningskapaciteten drastiskt. Det har alltså gått att lösa problemen i varma och fuktiga utrymmen men inte i kalla dito. Clima har nyligen lanserat en helt ny så kallad “sorptions-avfuktare” som är avsedd för låga temperaturer och har en överlägsen avfuktningskapacitet i ouppvärmda utrymmen.

Vad är en Sorptions-avfuktare?

I en “sorptions-avfuktare” passerar kall och fuktig luft genom ett fuktabsorberande hjul, och (varm) torr luft tillförs rummet. Fukten förångas bort genom en intern varm och torr luftström, och passerar sedan genom en värmeväxlare (kondensor) där fukten kondenseras till vatten som samlas upp i en tank.Tanken kan tömmas manuellt, eller anslutas till avlopp för kontinuerlig dränering.

Hög energieffektivitet

I avfuktningsprocessen används 340–560 W som till större delen avges som värme till lokalen. EchoDry håller luften torr samtidigt som den ersätter ett element på 340–560 W. Den förbrukade energin till motorer för fläktar och det roterande fuktabsorberande hjulet är mindre än till en 40W glödlampa, varför energieffektiviteten blir högre än hos vanliga kompressoravfuktare.

Avfuktningskapacitet

Till skillnad mot traditionella kondensavfuktare med kompressor och “freon”, bibehåller sorptions-avfuktaren EchoDry större delen av sin avfuktningsförmåga även vid mycket låga temperaturer. Vid +1°C och 60% relativ fuktighet avfuktar EchoDry lika mycket som en kompressoravfuktare vid +20°C.

Ytterligare fördelar med Echodry

• Miljövänlig (inget “freon”)
• Ingen kompressor
• Avfuktar ner till +1°C
• Mycket energisnål
• Låg vikt
• Låg ljudnivå
• Värme på köpet
• Automatisk återstart efter strömavbrott (Viktig funktion)

EchoDry finns på lager och kan köpas genom Climas kylåterförsäljare samt i vissa Elonbutiker. Priset ligger på ca 3.500:- inkl. moms

Företaget Clima Sverige AB har mer än 30 års erfarenhet som leverantör av kylaggregat, luft/luft-värmepumpar och luftkonditionering.

Till erbjudandet via länken nedan!

Läs mer

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer