Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Smartaste hällen är långsmal

Skribent: 4myhome Datum: maj 27, 2008Kategori: Kök, vitvaror

Smartaste hällen är långsmal

Nu presenterar italienska ILVE en gashäll med fyra brännare som är 1,1 meter bred men bara 30 cm djup. En smart lösning som gör alla kastruller och stekpannor lätta att nå. Samtidigt skapas avställningsytor framför eller bakom. Udda men smart.
Spishällar är av tradition kvadratiska eller möjligen breda. Ett arv från spisen som i sin tur har den formen för att passa ugnen. Men är det egentligen en optimal form? ILVEs nya långsmala gashäll som väcker en hel del idéer.

Bred och långsmal

På en vanlig spis eller häll är det alltid problematiskt att använda de inre brännarna eller plattorna. Att sträcka sig över en fräsande panna för att röra i såsen är, om inte förenat med livsfara, så i alla fall riskabelt. Den nya långsmala hällen är 1,11 m bred men bara drygt 30 cm djup. Det betyder att den bara tar upp halva djupet av en normal arbetsbänk.

Avställningsyta bakom eller framför

Här finns också valmöjligheten att antingen placera hällen l bakkant eller i framkant av arbetsskivan. Vid placering av hällen i framkant skapas en avställningsyta bakom och tvärtom. Här ställer man lämpligen ”färdiga” kastruller och grytor, såser som ska stå på eftervärme eller ris som vilar. Det positiva är att man har full uppsyn över allt man gör och får många av den breda hällens fördelar till ett pris som är i nivå med en vanlig 60 cm häll.

ILVE 1230D, som hällen heter, kostar ca 11.975 kronor. Liksom på ILVEs andra hällar kan man välja modell och färg på vreden beroende på om man vill ha Hi-Tech eller Nostalgie. Nostalgievreden finns dessutom i både krom och mässing.

Läs mer

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer