Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Regatta – sängen för den designmedvetne

Skribent: 4myhome Datum: januari 16, 2008Kategori: Inredning, design, möbler & Sovrum

I september förra året lanserade Carpe Diem Beds of Sweden sin nya limited edition-säng. Den heter Regatta och är en mycket speciell kontinentalsäng med marint tema. Sängen är designad av Jörgen Thuresson, som också är vd för det Lysekilsbaserade Carpe Diem och en passionerad seglare. Regatta kommer, likt konstverk, att säljas i numrerade exemplar under en begränsad period fram till och med maj 2008.

– Regatta är en säng som andas en viss livsstil, som vittnar om en närhet till kust och hav, säger Jörgen. Det är spännande att arbeta med färg och form och det kändes naturligt att låta sig inspireras av den natur och miljö som omger oss här i Lysekil.

Kontinentalsängen Regatta är Carpe Diems nya exklusiva sängmodell Skaftö i annat utförande. Att den inspirerats av det marina vittnar inte bara namnet om, utan även dess röda och vita ränder, marinblå bäddmadrass och dess gavel med ett svartvitt kappseglingsfoto. Sängen finns från 160 centimeter upp till 240 centimeter och kostar komplett med gavel och bäddmadrass från 90 000 upp till 126 000 kronor. Vem kommer då att köpa en Regatta?

– Tanken är att man skall kunna ta med sig den marina miljön in i sitt hem oavsett man bor i ett hus vid kusten eller i en lägenhet i innerstaden, säger Jörgen. Den som köper Regatta kommer att vara en person som både är intresserad av design och som vill sova riktigt gott om natten. Sängen uttrycker i allt högre grad image och livsstil samt har en ny teknik som skapar helt andra förutsättningar än tidigare att vakna utvilad.

Det svenska sängföretaget Carpe Diem grundades 1995 i Lysekil där man fortfarande har sin tillverkning och planerar att expandera. Företaget tillverkar sängar enligt svensk hantverkstradition och har skapat ett system för att maximera komfort och tryckavlastning i sina sängar. Förutom sängens inre kvaliteter har design och utseende alltid spelat en stor roll i framtagandet av de olika sängmodellerna.

– Sängen är hemmets största och viktigaste möbel som vi faktiskt tillbringar en tredjedel av vår tid i. Jag tycker att det är viktigt att den inte bara är skön att sova i, utan också tillför något till hemmets inredning, säger Jörgen. Människor söker hela tiden nya uttryckssätt och köper mer och mer med ögat så design ligger oss mycket vamt och hjärtat. Design är helt enkelt balsam för ögat, avslutar han.

 

Läs mer

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer