Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Passivhus byggt på fyra dagar!

Skribent: 4myhome Datum: september 10, 2014Kategori: Bygg, renovering & Exteriört & Övrigt

Invention Pop-Up House byggs på fyra dagar

Skärmavbild 2014-09-10 kl. 10.43.13

Tänk dig att bygga ditt nya hus på bara fyra dagar! Och få till ett passivhus på köpet! Pop-Up House, ett passande namn, är skapat av designers och arkitekter på företaget Entreprise Multipod Studio i franska Marseille. Man har lanserat två prototyper av denna innovativa byggnad, ett kontor och ett bostadshus.

Återvinningsbart
Huset är ett passivhus, som inte kostar mycket att bygga och är återvinningsbart. Prototypen av detta prefabricerade hus blev mycket uppmärksammat. Nu väntar kommersialiseringsfasen.

1800 kronor per kvadratmeter
Huset kostar i storleksklassen € 200 per m2, vilket är drygt 1800 svenska kronor per kvadratmeter i dagens penningvärde. Totalkostmnaden blir alltså oerhört låg, ca 275 000 svenska kronor för 150 m2 – inklusive arbetskraft. Efter fyra dagar har man ett hem, visserligen utan el, vattenanslutning eller uppvärmning, men som är både passivt, billigt och återvinningsbart. Tillkommer gör allt efterarbete i form av tätskikt, exteriör finish, inredning, el, VVS och värme.

Lek fram ditt hus
Gillar du Lego? Här får du möjlighet att lägga lego i storformat! Allt du behöver för att bygga detta Pop-up House är ett par starka armar, lite sunt förnuft och en vanlig skruvmejsel. Eventuellt kan även en tub med lim vara bra att ha till hands. Otroligt men sant.

Passivhus, vad är det?
Kännetecknande för passivhus är den låga energiförbrukningen, vilket är ett faktum här tack vare effektiv värmeisolering och husets förmåga att fånga upp maximal solenergi. De råvaror som använts i det här huset monteras på mikropålar eller på en betongplatta. Isolering görs av expanderande polystyren och LVL (som består av tunna skikt av träfanér). Allt kan både monteras och demonteras, vilket innebär att du kan flytta ditt hus om du vill..

Detta är ett prefabhus som är patenterat, men som ännu inte finns till försäljning. Multipod Studio söker nu samarbetspartners inom industrin.

Se filmen!

Information om företaget: Entreprise Multipod Studio

Skapare: Corentin Thiercelin

 

 

 

 

 

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer