Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Överbliven färg och rengöring av verktyg

Skribent: Beckers Datum: december 11, 2013Kategori: Bygg, renovering & Övrigt

Så gör du med överbliven färg och lösningsmedel

Häll inte ut färg eller lösningsmedel i avloppet, oavsett om den är spädbar med vatten eller lösningsmedelsburen. Det försvårar reningsprocessen i reningsverket. Överbliven färg och lösningsmedel lämnar du istället till din närmaste miljöstation. Torkad färg kan kastas i hushållssoporna eftersom det räknas som avfall medan burken lämnas till en miljöstation. Rengör dina verktyg miljövänligt.

Red-Paint-can-and-Brush

När du har målat klart med vattenburen färg är rengöringen enkel. Torka noggrant bort det mesta av färgresterna från penslar på till exempel ett tidningspapper. Sedan häller du i Penseltvätt i en hink och rengör penslarna. Använd handskar! Häll upp ca 5 liter vatten i en 10 liters hink och skölj penslarna. Gör samma sak en gång till och ta därefter upp penslarna. Om det finns små färgrester kvar kan du skölja det sista i slasken och låta dem torka. Det överblivna vattnet från de övriga två burkarna häller du i en ny 10 liters hink och sätter på ett lock samt lämnar den till din närmaste miljöstation. Det går åt oerhört mycket vatten för att rengöra en roller så det är bättre att du skrapar av all färg tillbaka i burken med hjälp av en rollerskrapa och sedan kastar den i hushållssoporna. Rollern kommer då att återvinnas som värme i förbränningsanläggning.

paint brushes 011

När du har målat klart med vattenburen färg är rengöringen enkel. Torka noggrant bort det mesta av färgresterna från penslar på till exempel ett tidningspapper. Sedan häller du i Penseltvätt i en hink och rengör penslarna. Använd handskar! Häll upp ca 5 liter vatten i en 10 liters hink och skölj penslarna. Gör samma sak en gång till och ta därefter upp penslarna. Om det finns små färgrester kvar kan du skölja det sista i slasken och låta dem torka. Det överblivna vattnet från de övriga två burkarna häller du i en ny 10 liters hink och sätter på ett lock samt lämnar den till din närmaste miljöstation.

Snälla – hjälp till att skydda naturen!

GenerateImage.ashx

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer