Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

När gräsklippningen blev ett nöje!

Skribent: 4myhome Datum: juli 14, 2013Kategori: Trädgård

Peter har en stor, fin naturtomt på sitt landställe. På tomten finns partier med relativt fin och jämn gräsmatta, medan andra delar utgör en ganska oländig terräng med stenar och rötter. Peter har ägnat timmar åt att slå gräset med lie, trimmat med trimmer och klippt med en gammal gräsklippare som han fått av en kompis som flyttat från hus till lägenhet. Varje sommar när familjen anländer till stugan står gräset midjehögt och Peter blir inte direkt på sitt soligaste humör då det tar timmar att få ordning på tomten bara kring huset. Grannarna runt omkring har moderna gräsklippare och får snabbt fason på igenvuxen terräng. Nyligen fattade Peter beslutet att det var dags att investera i en ny gräsklippare. Vid middagen tog han upp idén med sin fru:” Jag tycker det är dags att vi byter ut den gamla gräsklipparen…”.
”Ja men det har jag ju sagt i flera år”, skrattade hustrun, ”det är verkligen hög tid”.

Sagt och gjort, dagen efter åkte man till stan och besökte en Stiga-återförsäljare. Där vandrade de runt bland handgräsklippare, elklippare, batteridito, luftkuddegräsklippare, bensingräsklippare, självgående varianter och åkgräsklippare. Vad skulle vara det optimala för deras behov? De bestämde sig för en bensinklippare med uppsamling. Den skulle givetvis vara självgående efter alla år av tungt slit.

De hittade en riktigt snygg pjäs vid namn Stiga turbo 48 S H till kampanjpriset 4 995 kronor! Som hittat för en sådan avancerad klippare tyckte makarna.

Förutom ovannämnda finesser har Turbo 48 S H ett justerbart proffsstyre som gör att både Peter och Tina kan klippa gräs bekvämt med styret i respektive bekväm höjd. Turbo 48 SH har stora kullagrade bakhjul som gör den lättmanövrerad och lätt att köra. Byt riktning vid hinder bara genom att trycka ner styret och svänga – lätt som en plätt! Uppsamlaren rymmer hela 60 liter och det finns slangkoppling som gör att man lätt kan regöra under kåpan. Motorn är en Briggs & Stratton – riktig turbokvalitet alltså!

Väl hemma på tomten med nytillskottet, ville Peter omedelbart testköra. Hustru och glada grannar fanns på plats. Klipparen startade med ett enda ryck! ”Är den igång” skrek någon. Peter nickade glatt! ”Jajjamen!” Motorn spann tyst som en katt och Peter satte fart fram över gräsmattan. ”Oj så lätt den går! Och hur enkelt som helst att byta kurs och svänga! Kolla så proffsigt den klipper!” Peter var röd om kinderna av upphetsning. ”Jag kan gasa extra med reglaget här när vi kommer in i områden med tät och tjock växtlighet, se så stark den är!” hojtade han entusiastiskt.

Efter en halvtimme var hela tomten klippt. Oj vilken skillnad! Plötsligt vandrade man genom en PARK! Gräset var klippt kort och jämt och hela tomten såg perfekt välskött ut.

Peter svängde tillbaka Turbo 48 S H till garaget och ropade till hustru och grannar:
”Nu blir det grillmiddag, vi ska fira! Det här kan man kalla ett RIKTIGT KLIPP! Det var den bästa klipparen jag någonsin använt. Någon som vill ha sin tomt klippt i morgon bitti?” skrattade Peter nöjt.

Läs mer

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer