Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Miljömärkta kontraster

Skribent: 4myhome Datum: februari 25, 2008Kategori: Inredning, design, möbler & Kök, vitvaror

Vårens trender inom kök är en förlängning av höstens, då färger som svart och vitt dominerade våra köksytor. Allt handlar nu om att skapa kontraster i köket. Högblanka köksluckor, i vitt eller svart, kompletteras med en kontrastfärg i resten av rummet. Ligger valet på vita köksluckor gör du allra klokast i att matcha det ljusa med bänkskivor i mörkt trä. Det hetaste och säkraste träslaget just nu är valnöt, men även mahogny, teak eller svartbetsat trä ger köket den snygga stilrena känsla som ska uppnås i år. Bänkskivorna ska antingen vara riktigt tjocka eller supertunna.

Direkt och fräscht från designföretaget Rossana i Italien kommer nu exklusiva luckor, skåp och lådor i reflekterande glas. Det blanka glaset kan passas in i en matt, mörk valnötsinredning och skapar där en perfekt kontrast.

Personligt är också ett nyckelord i dagens kök. Det är helrätt att laga din mat eller bakar ditt bröd i ett färgglatt kök. Dekorera dina köksluckor eller andra ytor i köket med härliga mönster och färger.

Ett tips som fortfarande är populärt för att addera mer färg i ett annars färgfattigt kök, är att skapa ett färgfyllt blickfång över köksbänken. Välj en häftig tapet, med eller utan mönster, och tapetsera, istället för att kakla, väggen mellan köksbänk och lucka. Genom att sedan montera en glasskiva över tapeten hålls den fräsch.

Allt av värde i köket ska nu byggas in och göras osynligt och praktiskt. Kyl och frys och diskmaskin får gärna kläs i exakt samma material som vanliga luckor och skåp. Spis och mikro passas in i det moderna köket på allra bästa sätt genom att följa köksluckornas färg. Många svarta köksmaskiner finns ute på marknaden för att helt komplettera det svarta lyxiga köket.

Men varför bara nöja sig med ett estetiskt tilltalande kök? Producenter och kunder över hela världen strävar efter ett mer miljömedvetet samhälle och tillverkarna till kök och vitvaror är inte sena hänga på. Genom att använda så lite energi som möjligt vid tillverkningen blir köken miljövänliga och håller samtidigt mycket hög kvalitet, något som sätter pricken över i:et i ditt personliga och kontrastrika kök.

Myresjökök

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer