Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Lyxiga badrumstrender

Skribent: 4myhome Datum: november 23, 2007Kategori: Badrum, våtrum, bastu

Badrum med rymd
Badrummet får ta alltmer plats – både av bostadsytan och av plånbokens innehåll. Precis som när det gäller kök, ligger det i tiden att badrummen ska vara personliga. Ett unikt, snyggt och bekvämt badrum är det optimala. Och det ska vara STORT! Många passar också på att unna sig lite extra lyx, gärna av ”spakaraktär”.

Trendigt och snyggt med glas
Inredningsmässigt kommer glas starkt, bland annat i tvättställ och luckor. Även glaskakel är hett. Spotlights, tapeter, fondväggar och framför allt mosaik syns alltmer. När det gäller porslin är bidén på väg tillbaka liksom fristående badkar. Förvaringsutrymmen i form av utdragbara lådor börjar bli standard hos leverantörerna. För att kunden lättare ska kunna visualisera sina badrumsdrömmar, tar många företag tredimensionella ritprogram till sin hjälp. Efter att ha mätt upp höjd, bredd och längd i badrummet är det bara att möblera, kakla om och ändra så mycket man vill i sin dator.

Mosaik, kakel, och tapet
Efter en lång period av helkaklat kommer nu även badrum inredda med andra material. Mosaiken är högsta mode och blir alltmer fantasifull. Helst ska det vara hela väggar eller golv klädda med mosaik, ofta med egna motiv. Tack vare den digitala tekniken går det att skapa riktigt detaljerade bilder. En bild som täcker en normalstor vägg kan kosta 50 000 kronor men då får man också ett helt unikt badrum. Mosaikfärgerna just nu går i grått och andra diskreta toner. En tydlig trend är att låta en färg skifta i olika nyanser. Andra snygga mönster kan man få genom att leka med mosaik i kombination med klinker. En helt ny produkt på marknaden är fotokakel som består av glaskakelplattor som kan kombineras för att skapa bilder i obegränsad storlek. Fototapeten är också på intåg, gärna med motiv på familjemedlemmar eller något annat personligt.

Spa
Spatrenden blommar i Sverige. Vill man ha ett eget spa kan steamer vara ett bra alternativ, både prismässigt och av utrymmesskäl. En steamer är som en duschkabin med många olika funktioner. Man kan få massage, ånga, ljusterapi, badkar och mycket annat, beroende på modell. Den är enkel att placera, tar bara upp ett par kvadratmeter av badrumsytan. Steamern är till exempel utmärkt när man vill ta ett bad men inte hinner. På tio minuter får man vattenmassage och ångbad, man blir ren – samtidigt som blodcirkulationen stimuleras och lederna mjukas upp. Priset är från 10 000 kronor upp till 100 000 kronor.

Aquapool

Toa i avskildhet
I takt med att stora badrum skapas för allehanda aktiviteter känns det angeläget att låta toaletten få en lite mer avskild plats. En vägg eller avskiljare i glasbetong eller frostat glas kan vara en idé så att toaletten ska kunna nyttjas även om någon annan i familjen tar en ångdusch.

Fristående badkar och träbadkar
Ett badrum med ett fristående badkar får karaktär av något hemtrevligt och lite gammeldags – samtidigt som det är supertrendigt. Förr var badkar en självklarhet, så kom en period då alla badkar skulle ersättas med dusch, men på senare år har karen fått en renässans. Trenden är ett snyggt, designbadkar placerat mitt i ett stort badrum. Det finns mycket att välja på, både vad gäller färg och form, lejontassar icke att förglömma. För den som vill ha det mer stilrent finns det allt från modernt till futuristiskt. På väg tillbaka igen är också träbadkaren, något som kan öka lyxkänslan i ett badrum. Badkar av trä kan göras av de flesta träslag men trendmässigt är det ceder som gäller.

Varmt, snyggt, skönt och avkopplande
Det ska vara varmt och skönt i badrummet, idealet är 24ºC på golvet och cirka 19ºC i huvudhöjd. Det får man genom att installera golvvärme, bäst blir det med klinkergolv. Det finns flera fördelar med golvvärme, förutom uppvärmningen så torkar vattenspill på golvet snabbare och fukten hålls borta. Man slipper också missprydande element i det nyrenoverade badrummet. En musikanläggning, eller kanske en TV, styrda med en vattentät fjärrkontroll samt dimmerreglage för belysningen bidrar till att göra badrumslyxen total

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer