Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Lekfulla men också smarta barnrum

Skribent: Roza Takiporian Datum: februari 19, 2014Kategori: Barnrum & Förvaring

Det är viktigt att barnens rum får vara lekfulla och färggranna, fulla av fantasi och liv – en plats där barnen får vara barn, helt enkelt. Det här behöver dock inte betyda att barnrummet behöver vara oorganiserat och kaotiskt. Det finns stora möjligheter till att skapa ett lekfullt barnrum med smarta detaljer som råder bot på kaoset. Det är väldigt viktigt med förvaringsutrymmen i barnrummet. Minst lika viktigt är det att man försöker använda sig av alla utrymmen som finns i rummet på ett smart sätt.

Förvaringslådorna som barnen älskar
Det finns ett enormt utbud av förvaringslådor till barnrummet. I dag kommer förvaringslådorna i alla möjliga färger och former, det är egentligen bara att välja och vraka. Vilken figur eller färg gillar ditt barn allra bäst? Se till så att barnet älskar sina förvaringslådor – något som gör att de oftare kommer att användas. Det finns mjuka förvaringslådor i härliga textilier, men också hårda förvaringslådor i trä och plast. Papplådorna är bra men tyvärr inte särskilt hållbara i barnrummet.

De stora förvaringslådorna i form av legobitar är idag väldigt populära – en snygg inredningsdetalj i barnrummet. För förvaring av mindre leksaker fungerar glas eller plastburkar alldeles utmärkt. Färgsätt och namnge förvaringsburkarna med barnen så blir det extra roligt att sedan förvara leksakerna där. Att sätta etiketter på förvaringslådor och burkar är viktigt för att minska risken för att det ska råda kaos inuti dessa.


Använd dig av väggarna
Om det inte finns särskilt mycket plats att placera alla dessa förvaringslådor på så kan en smart grej vara att använda sig av väggarna. Låt skåp, lådor och hyllor pryda väggarna för en smartare förvaring. Sätt till exempel upp en bänk längs med ena väggen och ha skåp eller lådor under bänken. Utdragbara lådor under sängen är också en väldigt smart sak att ha. För att inte glömma alla små saker man kan sätta upp, som till exempel klädkrokar på väggen för upphängning av kläder och väskor. Dessa krokar kan också sättas upp på baksidan av garderobsdörrarna eller gaveln – det är viktigt att man utnyttjar alla utrymmen till sitt yttersta.

Sängen – ett eget litet krypin
Att göra sängen till barnets egna lilla krypin är uppskattat och kan även bli väldigt snyggt inredningsmässigt. Har man snedtak till exempel så kan en inbyggd säng vara mycket praktiskt och platsbesparande. Under den inbyggda sängen kan man placera en låda på hjul med plats för leksaker eller kläder.

För något större barn kan en cool loftsäng vara drömmen. Loftsängen sparar himla mycket plats – under den finns det rum för kanske ett skrivbord eller en myshörna, eller varför inte en till säng ifall barnen delar på rummet? Våningssängar är väldigt praktiska och sparar mycket utrymme i rummet. Det finns många olika typer av loft- och våningssängar på marknaden, och är man händig kan man bygga en alldeles egen till barnen.

 

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer