Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Inreda sovrummet

Skribent: 4myhome Datum: juli 7, 2007Kategori: Inredning, design, möbler & Sovrum

Sovrummet ska andas lugn och ro. Här ska det vara skönt att dra sig tillbaka för vila och här ska det vara njtningsfullt att vakna till en ny ograverad dag.

Säng och sängmöbler

Välj säng med omsorg. Du ska spendera ca 30 procent av tiden i sängen under många år så det lönar sig att betala lite mer och få en säng som passar dina behov och din kropp. Välj en bra och skön säng, gärna i naturmaterial. Om ni är två så välj var sin individuellt anpassad säng och bind ihop dem med en enda stor bäddmadrass. På så sätt stör ni inte varandra under natten. Optimal placering av sängen är med huvudändan mot väggen så att du har överblick över rummet. Det skapar trygghet och trygghet ger bättre sömn. En sänggavel ger ett ombonat intryck och en bänk vid sängens fotända med klädd dyna alternativt med kuddar på, ger en ombonad känsla. Tavlor på väggarna med trevliga motiv att vila ögonen på när man lägger sig eller vaknar på morgonen och några gröna växter som ger syrerik luft skapar en trevlig atmosfär. Ett par fåtöljer eller stolar att lägga kläderna på är skönt att ha.

Gardiner

Gardiner som hänger från tak till golv ger en hotellrumskänsla, lite lyxigt och naturligtvis ska det finnas mörkläggningsgsmöjligheter, i form av persienner, rullgardin eller tjocka täckande gardiner att dra för. Att matcha mörka och ljusa gardiner ger fin effekt. Bästa sömnen får man i ett tyst, mörkt och svalt sovrum.

Sängbord

Sängbord är bekvämt att ha intill sängen. Förutom riktiga sängbord kan man använda en stol, en pall, en hög med böcker eller en gammal koffert. Allt beroende på stil, tycke och smak. Gamla koffertar och hattaskar är ofta slitna och berättar historier om äventyr. En låda för småsaker är bra då de annars ligger och samlar damm.

Förvaring

Om det är ont om plats i rummet är ett garderobssystem med skjutdörrar bra. Förvaring i stora rymliga garderober gör det lättare att hålla ordning. Man kan också skapa ytterligare förvaringsutrymme med boxar på hjul som kan placeras under sängen. Lådorna ska förses med lock. Snygga krokar på väggen, till exempel bakom dörren blir utmärkt förvaring för skärp, väskor och kläder.

Belysning

Ljuset i sovrummet är viktigt. Det ska finnas bra läslampor vid sängen. Numera finns det dimmers på många av dem, vilket är en fördel om man vill justera styrkan på sängbelysningen. Se också till att sänglamporna är riktbara. En ordentlig takbelysning bör finnas för de tillfällen då man behöver skarpare ljus, samt någon punktbelysning för trevnaden. Lampor placerade i fönstren ger alltid ett trevligt sken, både inifrån och utifrån.

Textilier

Mattor och andra textilier dämparljuset och gör rummet ombonat. Överkast, kuddar och stoppmöbler suger åt sig ljud. Variera textilierna efter årstiderna så att rummet blir luftigt och lätt på sommarhalvåret och mustigt, varmt och ombonat på hösten och vintern.

 

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer