Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Husets själ påverkar kökets utformning

Skribent: 4myhome Datum: oktober 22, 2007Kategori: Kök, vitvaror

Vitt, svart och glas
Hemma hos Katarina och Lasse råder ljus. Högt i tak och kalkade väggar. De höga fönstren på långsidan känns nästan som i en kyrka. Där har de sin matplats, nära köksön och glashyllorna med vardagsporslin. De vita köksluckorna utgör en vacker kontrast till den svarta vinkylen, espressomaskinen, micron och kyl/frysen med inbyggd ismaskin. Över diskbänken är väggen målad i rökigt grått och trendriktigt klädd med glas.
– Vi hade till och med funderingar på spegelglas, säger Katarina, det skulle ha gett ytterligare rymd till köket men vanligt glas är mer lättskött.
I det moderna, personliga och samtidigt nästan sakrala huset har man infogat flera roliga detaljer, som det gamla fönster man satt in ovanför diskbänken för att få mer ljusinsläpp och kontakt mellan rummen.

Lantligt och mättat
Fönster mellan rummen har också paret Lindén fastnat för, speciellt som deras nybyggda stenhus är ganska litet och inte släpper in så mycket ljus. De tycker det är vackert med lite ärrade detaljer och använder gärna gamla fönsterbågar till ljusinsläppen.
I köket står en annan veteran, vedspisen, som fungerar utmärkt vid strömavbrott och dessutom är en bra värmekälla. Bredvid den hittar vi en modernare variant i form av en induktionsspis. Det lilla u-formade köket har fått mossgröna luckor som matchar de mättade färgerna i huset.

Färgstarkt och högblankt
Vi gör ett tredje nedslag hos Laila och Per. De tvekade inte när de skulle bygga nytt. Här skulle det vara mycket färg men ändå flexibelt. Därför fick väggarna bli ljusa medan möbler och inredning bestämde färgsättningen.
– Min dragning till rött har alltid varit stark och nu gav jag efter. Per var helt med på noterna, säger Laila.
I de flesta rum finns rött och orange som färgklickar men i köket löpte de linan fullt ut. Det blev högblanka luckor i klarrött, röd kyl/frys och accessoarer i rött och rostfritt. Ett häftigt kök, helt i linje med höstens trender och som ändå känns vilsamt, mycket tack vare den sinnrika belysningen med olika spotlights, både downlighters och uplighters, självklart med dimmers som ger flexibilitet vad gäller ljusstyrka.
Och som Laila och Per påpekade, skulle man tröttna på sitt färgval går det alltid att måla om. Hos den firma de anlitade ingick det till och med som garanti vid djärva färgval.

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer