Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Frånluftsvärmepump, ny unik

Skribent: 4myhome Datum: oktober 18, 2010Kategori: Uppvärmning

Ny unik frånluftsvärmepump från Euronom

Lagom till hösten och den kommande vintersäsongen presenterar Euronom i Kalmar en ny frånluftsvärmepump anpassad för villor med en boyta på 110 till 220 kvm. ExoAirVent 5B heter den snygga pjäsen i rostritt med modern design. Den klarar av att värma både ditt hus och ditt varmvatten. Det unika ligger i att den ger hela 5kW värmeeffekt där en traditionell frånluftsvärmepump ger ca 2kW, detta ur samma mängd frånluft.

Så här fungerar den
Frisk luft tas in i huset via ventiler i ytterväggar, spaltventiler i fönstren eller andra tilluftsdon. Eventuellt kan man låta värmepumpen förvärma tilluften som alternativ. Den rumstempererade frånluften, inklusive spilllvärmen från värmepumpens elkomponenter, passerar genom värmepumpens förångare. Den väldimensionerade och effektiva förångaren upptar maximal värmeenergi, som återförs i värmepumpens köldmedieskrets. Den nedkylda och använda frånluften leds därefter ut ur huset via husets kanalsystem.

Med scrollkompressorn återvinns energin via kondensorn till husets vattenkrets.  ExoAirVent 5B sköter distributionen av energi för uppvärmning av varmvatten eller för värme till radiatorer, golvvärme och konvektorelement eller en kombination av dessa. Vid mer extrem kyla då kompressorn avgivit maximal energi, eller då man använt mycket varmvatten, kan ytterligare eleffekt kopplas till i små steg efter behov.

Tar vara på all värme
ExoAirVent 5B är avsedd för installation i hus med mekanisk ventilation, dvs fläkt, och utnyttjar energin i den varma ventilationsluft som alstras av värmesystemet. Dessutom utnyttjas andra källor som genererar värme som till exempel vi människor, elektronik, solinstrålning och övrig spillvärme från luften i rummet som annars går förlorad. Genom det höga energiuttaget ur rumsluften sänks frånluftstemperaturen betydligt och effekten blir markant högre jämfört med de flesta andra frånluftsvärmepumpar på marknaden.

Varvtalsstyrning

ExoAirVent 5B har en varvtalreglerad scrollkompressor, som styrs av husets verkliga värmebehov genom en givare som avläser inomhustemperaturen. Även ventilationsfläkten är steglöst varvtalsstyrd så att du kan ställa in exakt rätt luftflöde.

Anpassad för FlexiFuel.
Programvaran och den varvtalsstyrda kompressorn i ExoAir Vent 5B är anpassade för att man ska kunna koppla till extra energikällor från exempelvis sol och/eller ved. Detta sker genom att koppla in en extra FlexiFuel ackumulatortank intill. På så vis kan inkommande kallvatten förvärmas utan kostnad. På liknande sätt kan även inkommande retur från husets värmesystem förvärmas av ackumulatortanken.
ExoAir Vent 5B känner av energistillskottet i det inkommande vattnet och minskar steglöst kompressoreffekten därefter. När tillräcklig mängd energi matas på från ackumulatortanken stannar kompressorn helt, vilket betyder minimal energiåtgång och sänkta uppvärmningskostnader.


Kvalitetssäkrad= trygghet

ExoAirVent 5B tillverkas av kvalificerade kyltekniker och provkörs i fabrik under minst 12 timmar enligt ett speciellt utformat testprogram.

Sammanfattning av fördelarna med ExoAirVent 5B

• Varvtalsstyrd scrollkompressor
• Steglös fläktinställning
• Kan samarbeta med andra energislag (sol, ved m fl)
• Högt COP-tal, som betyder att pumpen är effektiv
(COP = Coefficient of performence/verkningsgrad,)
• Legionellasäkert varmvatten
• Minskar risken för radon och mögel
• Enkel installation
• Låg bygghöjd
• Låg ljudnivå

Bifogade filer:

PB_Vent5B_9-1005-365_SE_web.pdf

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer