Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Förverkliga dina badrumsdrömmar!

Skribent: 4myhome Datum: juli 1, 2007Kategori: Badrum, våtrum, bastu

Alla har vi nog vissa idéer eller visioner om hur vårt drömbadrum skulle se ut. Börja med att konkretisera dina idéer genom att skriva ner dem. Hämta inspiration från mässor, utställningar, heminredningsmagasin, Internet och broschyrer. Rita en skiss som du kan presentera för den fackman som ska utföra arbetet. Skissen bör innehålla både stora, viktiga saker och små detaljer. Du kan komplettera med bilder från broschyrer och tidningar. Med hjälp av skissen kan du lättare se det realistiska i dina idéer och skapa en ekonomisk kalkyl. Många badrumsleverantörer har idag mer eller mindre avancerade ritprogram på nätet, där du på ett lätt och roligt sätt kan experimentera med olika lösningar. Tänk på att du kanske inte behöver renovera hela badrummet på en gång. Ombyggnaden kan ofta genomföras steg för steg. Bara att byta ut WC-stolen vara en god investering då en nyare ofta har en lägre vattenförbrukning.

Anlita proffs för installationerna
Om du känner dig osäker kan det vara en bra idé att ta hjälp från en inredningsarkitekt specialiserad på badrum. Där kan du får tips och råd som gör att du kan undvika dyrbara misstag. När det är dags att installera ditt nya badrum rekommenderar vi dig att vända dig till en VVS-installatör. Denne hjälper dig att genomföra installationerna på ett professionellt sätt. En VVS-installatör känner till de byggtekniska regler som gäller samt vilka material som bör användas.

Fundera över färger och former
Färgerna betyder mycket för vilken stämning ditt badrum får. Ett mörkt badrum känns mindre medan ett ljust känns större och luftigare. Därför bör man undvika mörka färger i små utrymmen. Kontraster och s k accentfärger ger badrummet liv. Välj lugna och ljusa grundfärger till möbler med färg och lyster. Ljusa möbler däremot kommer bäst till sin rätt mot starkare och vågade grundfärger.

Ljussättning
Badrumsbelysningen är mycket viktig. Dels ska man kunna ha en bra arbetsbelysning för vardagsbestyren, dels är det skönt att kunna ta ett avkopplande bad i dämpat stämningsljus. Valfrihet får du t ex genom att installera dimmers. Det kan vara effektskapande med spotar infällda i hyllor eller över växter och man kan låta ljus brytas genom glasbetong.

Ljud och bild
Lyssna på favoritmusiken eller se på TV i badrummet är inte längre lyx, utan fullt möjligt för de flesta. Infällda högtalare är något man kan satsa på om man ändå bygger om. Det är dock viktigt att se till att samtliga elinstallationer görs av fackman.

En rofylld plats
I badrummet ska vi kunna koppla av och relaxa. Här får vi ta hand om oss själva, något som höjer livskvaliteten. Tänk långsiktigt när du gör dina val. Materialen ska hålla för fukt i många år och helst ska man inte tröttna på färger och design.

Rörelsefrihet
Tomma ytor att kunna röra sig på är skönt i ett badrum. Kanske har du bara några få kvadratmeter att spela på. Är du mer lyckligt lottad har du ett större badrum, eller möjlighet att riva väggar för att bygga ut. Möbler med runda former och svängda hörn skapar mer plats.

Öppen hyllor eller skåp som kan stängas?
Förvaringsmöjligheterna i badrummet är en viktig del. Vad ska du förvara här? En hel del saker vill man gärna stoppa undan bakom snygga luckor, medan annat kan ligga mer öppet. Hitta en kombination av möbler som ger dig maximal förvaring på minsta möjliga yta.

Budgeten
En badrumsrenovering är ofta en stor investering. Det är också ett rum som man ska trivas i och en inredning som ska hålla många år framöver. Bestäm dig för hur mycket badrummet får kosta. Fundera sedan över hur du vill prioritera. Kakel från golv till tak eller tapet? Klinkers, golvvärme, eller kanske trägolv? Dusch, vanligt badkar eller massagekar? Tänk på att kvalitet ofta betalar sig i längden.

Tidsperspektivet
Planera badrumsrenoveringen till en lämplig tidpunkt. Ofta blir det en period med lite primitiva tvättlösningar och dusch hos släkt o vänner. Kanske är sommaren en bra tidpunkt då man kan installera en campingdusch utomhus under renoveringen.

Lycka till med ditt nya badrum!

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer