Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Bättre förvaring skapar ordning och reda

Skribent: 4myhome Datum: januari 2, 2008Kategori: Förvaring & Inredning, design, möbler

Ett effektivt sätt att få hemmet att se snyggt och städat ut är att skapa bra förvaringsmöjligheter. Det röriga intrycket försvinner i takt med att alla löst liggande prylar stoppas undan.

Förvaringstips

Dold förvaring ger ett städat intryck. Olika typer av skåp och lådor för alla småsaker rekommenderas. Variera mellan höga och låga skåp, garderober och byråer. Utnyttja alla ytor, såsom utrymmet under trappen och eventuella hörn som skapats bakom möbler. Om det är ont om plats, eller man av andra skäl inte önskar fler möbler i det aktuella rummet, är ett draperi eller en skärmvägg en bra lösning. Ett snyggt tyg som döljer exempelvis en rörig bokhylla ´städar´upp i rummet snabbt och enkelt.

Implementera en grundkänsla för ordning hemma så att alla vet var saker och ting ska ligga. Var sak på sin plats är ett gammalt uttryck som gör det lättare och snabbare att plocka undan. Undvik att ha en massa småsaker liggande framme. De samlar damm och ger ett ostädat intryck. Dessa kan med fördel placeras i olika typer av korgar, askar och burkar som blivt populära. Leksaker har en tendes att ligga framme överallt i hemmet. Skaffa en eller ett par stora korgar eller askar med lock där barnen själva kan lägga sina saker. Detta gäller även i hallen för vantar, mössor mm.

Om det är trångt om utrymme och golvytan inte räcker till så använd väggarna till att sätta upp hyllor, skåp och krokar på. Möbler med inbyggd förvaring är också ett tips, exempelvis soffor och sängar med utdragbara lådor under, sittpuffar eller bord som har lådor och hyllor.

(bilder från Elfa, designonline och IKEA)

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer