Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Badrumstrender 2015

Skribent: 4myhome Datum: juli 16, 2015Kategori: Badrum, våtrum, bastu & Inspiration

Man pratar ofta om årets trender inom inredning. Inom badrumsmiljön finns inte en enskild trend, utan det sker en hel del inom flera olika områden. Samtidigt är många av oss tämligen statiska, vilket då gör att oavsett trender så vill de flesta av oss fortfarande ha vitt i grunden. Men utöver det så sker det en del spännande saker just nu i våra badrum.Niklas Hult, VD på Duobad ger oss lite inside info.

Funktion
Det senaste inom badrumsmöbelvärlden är att man adderar olika funktioner i möblerna. Det kan vara sånt som underlättar de sysslor som vi till vardags utför i vårt badrum. T.ex. förmonterade sminkspeglar, olika typer av specialanpassade förvaringar. Det kan också vara stämningshöjande golvbelysning. Ledlampor monterade i underskåp eller belysning under tvättställ. Det kan också vara av mer praktiska orsaker såsom belysning/eluttag i lådor och skåp.

Material och färg
Vitt dominerar fortfarande stort och även vitlaserade nyanser på ek och ask. Vi ser också att allt fler önskar att konfigurera sina möbler och på så sätt få fram unika färgkombinationer. Vilket då ökar kraven på producenterna att erbjuda flexibla lösningar.

Storleken har betydelse
Badrummens storlek styr ju självklart storleken på möbler. Men överlag så ökar intresset för allt mer generösa möbler. Det gäller då både förvaring och avställningsytor kring handfat(en). Våra större kommoder med antingen ett brett eller tvådelat handfat har ökat i intresse.

Positiv utveckling för porslin
Porslin är en traditionell produkt som på senare år utvecklats med nya funktioner som underlättar renhållning. Porslinsytor har genom några producenter fått nya fördelar som för badkar innebär att de håller vattnet varmt längre. Men även blir ljudisolerande, brandsäkra och beständigt mot UV-strålning. WC-stolar har blivit spolkantslösa för att underlätta renhållning. Något som troligen kommer att revolutionera marknaden framöver. Välj helst ett handfat med droppkant.

Tips från coachen
Det viktigaste när man planerar sitt badrum är att tänka på vilka färgskalor och material man använder sig av. Ett badrum är en svårföränderlig miljö och du ska leva med dina val i många år. Använd gärna neutrala färgskalor såsom vitt, svart, grått eller naturmaterial. Färgerna kan du få in genom att accentuera. Enklas via handdukar, mattor eller andra spännande prylar. Välj dessutom badrumsmöbler med stor omsorg. Se gärna till att ditt tvättställ har en så kallad droppkant vilket innebär att vattnet och fukten inte rinner från ovansidan och längs med yttersidorna på kommoden med fuktskador som följd utan hamnar direkt på golvet. Satsa på kvalitet! Det lönar sig verkligen i en badrumsmiljö.

kommod

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer