Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Att välja rätt säng

Skribent: 4myhome Datum: januari 15, 2008Kategori: Sovrum

Det finns många sängar att välja mellan idag, i olika prisklasser och modeller. Sömnen är för viktig för att slarvas med. Därför ska du inte nöja dig med mindre än att du vaknar pigg och utvilad varje morgon. Följande råd kan ge dig en helt ny morgondag.

Köp aldrig en säng utan att först ha besökt en återförsäljare av sängar. I butiken får du hjälp med vilken typ av säng som passar just dina behov och vilken fasthet du ska ha.

För att välja säng med rätt hårdhet utgår man från kroppens form och vikt. Lätta personer bör i regel välja mjukare sängar, tyngre bör välja fastare och för de som är mittemellan finns mediumsängar. De som är längre bör kanske överväga att köpa en säng som är längre än standardstorlek.

Sängens hårdhet styrs av grovleken på den ståltråd som används i de individuellt avlastande fjädrarna. Är du osäker på vilken säng som passar just dig bäst så be butikspersonalen om hjälp. De är utbildade och kan ge tips och goda råd i ditt val av säng.

Nattsömnen blir mer rofylld om trycket mot kroppens utskjutande delar minskar. Detta innebär att man ligger mer stilla och slipper att vrida och vända sig när man sover. Sängen ska ´arbeta´ i varje läge. Ligger man på rygg skall stussen sjunka ner i madrassen för att du skall få stöd i svankryggen. Ligger man på sidan skall höft och axel sjunka ned i sängen och ge stöd i midjan. Det är sängens förmåga att följa kroppens former som till stor del avgör hur god nattsömnen blir. Sängen ska vara följsam så att musklerna kan slappna av och trycket minska mot kroppens utskjutande delar. Saknar sängen dessa egenskaper finns risk för att nerver kommer i kläm och att man vaknar av att kroppsdelar domnat bort.

Se ditt köp av säng som en långsiktig investering. Sängen ska hålla länge både komfortmässigt och kvalitetsmässigt. För att sängen ska leva upp till dessa förväntningar måste du satsa på kvalitet.

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer