Välkommen till 4myhome - här hittar du Erbjudanden, Nyheter och Annonser inom hus, hem och inredning

Ja tack, jag vill ha nyheter och erbjudanden inom vald kategori till min inkorg!

Adventsbelysning med stil eller crazy?

Skribent: 4myhome Datum: november 21, 2007Kategori: Övrigt

Nytt varje år
För bara några år sedan var julbelysningen väldigt traditionell. Vi dammade av våra gamla adventsljusstakar och hängde upp våra julstjärnor, samma sak, varje år. Nu är det annorlunda. I takt med att hjulen snurrar allt snabbare och kommersen går på högvarv har trenderna nått även jul- och advents-belysningen. Nu ska det köpas nytt varje år och det uppstår till och med tävlingar mellan husen i villakvarteren om vem som dekorerar sin trädgård snyggast eller häftigast. Här syns allt från kulörta kulor med blinkblink, typ tivoli, till diskreta slingor med varmt, vitt sken eller stora nät att lägga över buskar och träd med olika hastigheter på blinkandet. Ett praktiskt och snabbt sätt att få till en lysande tuja i trädgården.

Isblå slingor
Det har börjat dyka upp ljusslingor med isblått sken. Lite kallt men klart fräckt. Ljuset liknar bilarnas Xenonlyktor. Här i Sverige är vi än så länge lite tveksamma till det isblå skenet, men utomlands kommer det starkt i både utomhus- och inomhusbelysning.

Stjärnor i regnbågens alla färger och nya material
Pappstjärnorna har fått en renässans på senare år. De röda stjärnorna som hängde i var och var annat fönster förr, har kommit tillbaka och fått sällskap av vita jättestjärnor, svarta stjärnor, luddiga stjärnor, stjärnor med hålmönster och i år även i nya färger som t ex turkos. Trenden är att det ska matcha övrig inredning i rummet. De traditionella hängstjärnorna på sladd har fått lämna plats till de nya stjärnorna på fot som snabbt blivit populära.

Trendigt med glas även på julbordet
Olika typer av juldekorationer av glas och akryl med lysdioder kommer också starkt, medan trenden med de för några år sedan så populära fiberoptikprodukterna har avtagit. Det ska dekoreras och pyntas och det finns hur mycket som helst att välja mellan, varför inte en änglaklädd Barbi?

Mer ljus i mörkret
Förutom upplysta granar och blinkande buskar invaderas trädgårdarna av upplysta jättetomtar, slädar som hänger mellan husen, snöbollslyktor med mera. Uppfinningsrikedomen tycks vara oändlig. Ett verkar dock säkert, vi svenskar behöver ljus så här års i vårt mörka land – så mycket som möjligt!

Adventsbelysning från Helgbutiken

Senaste blogginläggen

 • Höghus av fågelholkar

  Varför nöja sig med en liten fågelholk,…

 • Solskensgula accenter i ditt hem i vår

  Solskensgula accenter tillhör vårens trender 2017 Ljuset…

 • Att flytta – var börjar man?

  En av oss här på på 4myhome…

 • Testa ditt byggprojekt med JABO Studio

  För oss på 4myhome är hus väldigt…

 • Spännande rumsavdelare

  Ibland kan det vara nödvändigt att dela…

Aktuellt

Välja strömbrytare med app

Ny app gör valet av strömbrytare enkelt! Se hur strömbrytaren kommer att se ut på väggen, live och i 3D! Schneider Electric lanserar…

Läs mer

Nyheter för köket

Vad sägs om en Japansk örthacka med premiumskärpa från Global, en hopfällbar såg eller en fantastisk fällkniv med fodral i läderimitation?  

Läs mer